Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.)

utorok, 9. október 2012 15:20 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: ,,Nemusím nič dokazovať,” odkazuje Mesut Ozil novinárom zo španielskych periodík, ktorý takmer bez prestávky kritizujú jeho výkony z úvodu sezóny. Mesut Ozil taktiež popiera všetky špekulácie, podľa ktorých by mal prestúpiť do Manchestru United.

REAL MADRID: Kapitán Realu Madrid brankár Iker Casillas vyhlásil, že keby si mal vybrať hráča, ktorého by mal v tíme radšej, uprednostnil by Cristiana Ronalda pred Lionelom Messim. Sú to pekné slová, no je pochopiteľné, že Iker ani nič iné povedať ako spoluhráč Ronalda nemohol...

REAL MADRID
: Brazílčan Kaká vyhlásil, že po návrate do zostavy Realu Madrid po zranení sa cíti byť vo výbornej forme. ,,Cítim sa výborne po psychickej aj fyzickej stránke,” hovorí navrátilec do reprezentácie Kanárikov, ktorého pochválila aj v súčasnosti najväčšia hviezda národného tímu Brazílie Neymar. Ten sa nechal počuť, že Kaká môže reprezentačnému tímu veľmi pomôcť. ,,Jeho skúsenosti sú pre nás veľmi dôležité. Dúfajme, že to bude fungovať!”

VALENCIA: V hľadáčiku vedenia Netopierov sa ocitol Michael Bradley, americký reprezentačný záložník, ktorý v lete prestúpil z Chieva do AS Rím. Trhová hodnota rodáka z New Jersey sa odhaduje na 3,5 milióna eur.

Dnešné top správy z Premier League nájdete tu >>>

ATLÉTICO MADRID: Radamel Falcao priznal, že ho veľmi teší skutočnosť, že sa momentálne nachádza na prvom mieste medzi strelcami Primera Division spoločne s Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom. Všetky tri hviezdy majú na  konte zhodne po 8 gólov. Kým však Messi zaznamenal až sedem z hry Ronaldo strelil 3 z penalty a Falcao až štyri.

ATLÉTICO MADRID: Po remíze Barcelony s Realom Madrid už na druhú priečku len o skóre za Barcelonou poskočilo prekvapenie tejto sezóny Atlético Madrid. Hráči Los Colchoneros vyrovnali klubový rekord, keď do sezóny vstúpili rovnako dobre ako v ročníku 1995/1996 (6 výhier, 1 remíza). Najbližšie čaká Falcaa a spol. zápas proti Realu Sociedad. Ak uspejú prepíšu klubové historické štatistiky.

MALAGA: Mladučký stredopoliar Isco, ktorý je v hľadačku viacerých popredných klubov z Anglicka, Talianska aj Španielska, nie je podľa športového riaditeľa Malagy Maria Husillosa na predaj. Najväčší interes o 20-ročného ofenzívneho záložníka prejavili Juventus a Manchester City.

LEVANTE:
Zaujímavá situácia sa odohrala v Levante, kde domáci hráč Xabi Castillo požiadal vedenie klubu, aby podalo protest proti žltej karte, ktorú dostal tento skúsený obranca v zápase proti Osasune za simulovanie. Keď si však predstavitelia Levante pozreli videozáznam uznali pravdu rozhodcovi a Castillovu žiadosť zamietli.

ESPANYOL: Espanyol Barcelona v minulej sezóne v zostave aj so Slovákom Vladimírom Weissom mladším dlhú dobu bojoval o priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe. Zlý záver minulého ročníka a katastrofálny vstup do novej sezóny však znamená, že momentálne sú hráči RCD až na poslednom mieste v tabuľke. Hrôzostrašne znie najmä fakt, že menej slávny barcelonsky klub nevyhral už polroka!