Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.10.)

streda, 10. október 2012 15:54 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLETICO MADRID: Dnešné vyjadrenie Radamela Falcaa spravilo doslova rozruch v takmer všetkých športových médiách sveta. Kolumbijsky bombardér totiž novinárom prezradil, že plánuje dohrať túto sezónu v Atléticu, no po nej nevylučuje prestup do niektorého z popredných klubov futbalovej Európy.

ATLETICO MADRID:
K Falcaoumu výroku sa následne vyjadril  športový riaditeľ “Los Colchoneros“, Miquel Angel Di Marin, ktorý prezradil, že prípadný predaj Falcaa v hodnote 60 miliónov eur by vyriešil takmer všetky ekonomické problémy madridského tímu. Tieto slová nahnevali najmä fanúšikov Atlética, ktorý nechcú aby “ El Tigre“ štadión Vincenteho Calderóna opustil.

REAL MADRID & BARCELONA:
Dnes ráno legenda Bieleho baletu Španiel Guti polemizoval nad tým, aké by bolo skvelé, keby hrával Cristiano Ronaldo s Lionelom Messim v jednom tíme. Jedným dychom však dodal, že ide len o krásnu predstavu, ktorá je viac než nereálna.

  Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

BARCELONA: Komisia Ligy Majstrov rozhodla, že Tito Vilanova sa bude musieť 2 zápasy zaobísť v stretnutiach Champions League bez služieb Sergia Busqetsa, ktorý dostal tento dištanc za červenú kartu zo zápasu proti Benfice Lisabon.

SEVILLA: Dlhú pauzu od futbalu si bude musieť dať záložník Sevilly, Piotr Trochowski, ktorý kvôli problémom s kolenom bude musieť absolvovať operáciu, po ktorej ho čaká dlhá štvormesačná pauza.

VALENCIA: Zranených je na súpiske Valencie naozaj požehnane, no jedna pozitívna správa sa objavila dnes na oficiálnych stránkach Netopierov, kde sa písalo, že do tréningového procesu sa vracia Éver Banega, ktorý mal dlhotrvajúce problémy so zlomeninou nohy.

INÉ: Hviezda Arsenalu, Mikel Arteta,sa pre novinárov posťažoval nad situáciou ohľadom jeho zápasovej praxe v španielskej reprezentácii. Arteta novinárom povedal, že stále neprestáva snívať o tom, že presvedčí trénera “La Furije Roja“, Vincente Del Bosqueho, aby začal pravidelne nastupovať za svoju zem.

INÉ: Prenos z kvalifikačného zápas Španielska s Bieloruskom o postup na MS 2014 v Brazílii je ohrozený, keďže nemecká nahrávacia spoločnosť Sportfive požaduje od španielskej televízie čiastku pohybujúcu sa v rozmedzí od 1,5 až do 3 miliónov eur. Španielskej televízii sa to však zdá priveľa.