Main Content

Elitná zostava 7. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 10. október 2012 16:42 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 7. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 7. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Španielska Primera Division pokračovala cez víkend siedmim kolom. Prinášame vám elitnú zostavu kola La Ligy podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Adrian (Betis)
- Najlepším brankárom 7. kola Primera Division sa stala dvojka Betisu Sevilla 25-ročný gólman Adrián San Miguel del Castillo. Španielsky ochranca svätyne, ktorý ešte len zbiera skúsenosti s najvyššou španielskou ligou, keďže v nej odohral len druhý zápas, dopomohol svojmu tímu k výhre 2:0 nad Realom Sociedad spoľahlivým výkonom. Prekvapenie sa nekonalo aj vďaka tomu, že Adrian zneškodnil viacero sľubných šancí hostí.

OBRANCOVIA

Andoni Iraola (Athletic Bilbao)
- Rozhodovanie o najlepšom pravom obrancovi bolo aj v tomto kole veľmi ťažké, keďže žiadny pravý obranca výrazne nevyčnieval nad priemerom. Napokon sme vybrali 30-ročného skúseného obrancu Andoniho Iraolu z Athletica Bilbao, ktorý pomohol svojmu mužstvu k len druhému víťazstvu v tejto sezóne spoľahlivým defenzívnym výkonom. Athletic do veľkej miery aj vďaka nemu zdolal Osasunu tesne 1-0.
 
Paulao (Real Betis)
– Spomedzi stopérov nás zaujal najmä výkon Paulaoa z Realu Betis. Skúsený 30-ročný brazílsky obranca, ktorý sa len pred pár dňami zotavil zo svojho zranenia, dopomohol Betisu k víťazstvu nad Realom Sociedad gólom z 18.minúty, ktorý bol napokon víťazný. Paulao ako správny kapitán si do bodky splnil aj svoje obranné povinnosti, keď bol spoločne s vyššie spomínaným brankárom Adrianom hlavným pilierom defenzívy.

Nacho Monreal (Malaga) -  Výkonom v zápase Atlética Madrid s Malagou (2-1) upútal ľavý obranca hostí Nacho Monreal, ktorý je známy svojimi ofenzívnymi výletmi. Jeden sa mu podaril aj v tomto zápase, keď poslal skvelý center na Roque Santa Cruza, ktorý vyrovnával na priebežný stav 1:1. Hoci Atlético napokon zvíťazilo Monreal bol po celý zápas jedným z najlepších hráčov na trávniku.

  Elitnú zostavu 12. kola Corgoň ligy si pozrite tu >>>

ZÁLOŽNÍCI


Augusto Fernandéz (Celta Vigo) -
  O prekvapenie tohto kola sa postarala Celta Vigo, ktorá nečakane zdolala Sevillu (2:0). Pod obetavý výkon nováčika sa veľkou mierou podpísal záložník Celty  Augusto Fernandéz, ktorý sa napriek veľkému tlaku Sevilly predral dopredu a skvelým centrom našiel hlavu De Lucasa, ktorý upravoval na konečných na 2:0.

Beňat (Betis) - Ďalším hráčom Betisu, ktorý cez víkend upútal pozornosť bol Španiel Beňat Extabarria. Futbalista, o ktorého služby prejavuje vážny záujem konkurenčný Athletic Bilbao, si na konto pripísal asistenciu. Zaujal však najmä skvelou prácou v strede poľa, v ktorom kraľoval a nedovolil tak súperovi dostať sa do tlaku.

Mesut Ozil (Real Madrid) - V predchádzajúcich týždňoch bol Mesut Ozil španielskymi médiami ostro kritizovaný za svoje nevyrovnané výkony. Vo víkendovom El Clásicu však potvrdil, že patrí medzi najlepších špilmachrov sveta. Nemecký záložník patril k najnebezpečnejším hráčom Realu Madrid a najmä v druhom polčase bol vynikajúci. Svoje vystúpenie korunoval krásnou kolmou prihrávkou na Cristiana Ronalda.

Jos Carlos (Rayo Vallecano)
- Najlepším ľavým krídlom tohto kola sa stal José Carlos z Raya Vallecano. Hráč madridského klubu si cez tento víkend vylepšil štatistiky o jeden gól, keď v 29. minúte zvyšoval na priebežných 2-0. Napokon z toho bol gól víťazný a hlavne vďaka jeho prispeniu “Vallecanos“ ukoristili 3 body pred nováčikom z La Corune.

   Elitnú zostavu 7. kola Premier League si pozrite tu >>>

ÚTOČNÍCI

Lionel Messi (Barcelona)
-  Messi a Ronaldo opäť koncertovali. S takýmto alebo podobným titulkami prichádzali po El Clásicu svetové média. Lionel Messi v tomto ostrosledovanom zápase opäť potvrdil, že nielen Ronaldo vie kopať excelentné priame kopy. Argentínska blcha sa presadila v El Clásicu dvakrát a zapísala sa do histórie, keďže malý Argentínčan sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý strelil 100 gólov na domácom Nou Campe.

Youseff El Arabi (Granada) -  V strede útoku sa tento víkend najviac darilo Youseffovi El Arabimu z Granady. Reprezentant Maroka sa v zápase Espanyol - Granada blysol gólom a nahrávkou a tak prakticky zariadil víťazstvo “El Graná“ (1:2). Tréner Granady, Anquela, je určite rád, že sa mu konečne zadarilo, keďže skóroval vôbec prvýkrát v sezóne.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
- Druhou hviezdou spomínaného víkendového El Clásica bol Cristiano Ronaldo. Portugalská hviezda Bieleho baletu nedopriala Barcelone pocit víťazstva a dvoma gólmi vystrieľala remízu 2-2. V zápase Barcelony a Realu sa tak opäť ukázalo, že súčasnému futbalu vládnu dvaja hráči – Messi a Ronaldo.