Main Content

Zdeno Chára vs. Alexander Ovečkin 0:3

streda, 10. október 2012 17:41 | Autor: Branislav Lipták

Zdeno Chára vs. Alexander Ovečkin 0:3
Zdeno Chára vs. Alexander Ovečkin 0:3 | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Včera v utorok 9. októbra o 19:00 sa na ľad proti sebe postavili dve ikony kanadsko – americkej NHL Zdeno Chára a Alexander Ovečkin. Nebolo to však na amerických klziskách, hoci obe hviezdy majú platný kontrakt s americkými tímami NHL. Súboj hokejových celebrít a zároveň kapitánov svojich zámorských klubov videli diváci v Európe, konkrétne v metropole Českej republiky.

Diváci sa totiž v Prahe vybrali na zápas KHL, ktorá už nezahŕňa len ruské manšafty. V hokejovej aréne sa predstavili domáci HC Lev Praha proti hosťujúcemu Dynamu Moskva. Za domáci tím nastúpil aj náš obránca Zdeno Chára a v drese moskovského Dynama sa predstavil ruský ostrostrelec Alexander Ovečkin. S nadhľadom by sa dalo povedať, že sa opakoval minuloročný súboj 1. kola play – off Východnej konferencie NHL alebo finálový duel tohtoročných MS v hokeji. V prvom kole play - off poslednej odohranej sezóny NHL sa totiž stretli Washington Capitals a Boston Bruins. V dramatickej 7- zápasovej bitke sa z postupu tešil Ovečkin a jeho Washington, keď Boston udolali v poslednom zápase až po predĺžení 2:1. Vyradenie Bostonu umožnilo Chárovi odcestovať na MS 2012 v hokeji a úspešne reprezentovať Slovensko. V následnom semifinále Východnej konferencie však Washington vypadol s Gáboríkovým New Yorkom Rangers a aj Ovečkin si zbalil kufre a odletel na hokejový šampionát. Na severe Európy potvrdil svoju extra triedu a vo finále sa postavil proti Slovensku. A bolo to opäť proti bostonskému kapitánovi. Obaja aktéri včerajšieho zápasu KHL teda absolvovali vzájomný duel už na treťom veľkom hokejovom zápolení v priebehu jedného roka.

V zápase, ktorý vysielala aj americká televízia ESPN divákov najviac zaujímalo, či Zdeno Chára dokáže zastaviť ruský stroj na góly Alexandra Ovečkina…

Zápas, ktorý sa skončil futbalovým výsledkom 1:0 pre hostí z Moskvy, rozhodol práve hviezdny Alexander Ovečkin. Po hrubej chybe brankára Pöpperleho šikovnou zadovkou rozhodol o chudobnom víťazstve hosťujúceho celku. Rekordná návšteva 16 317 divákov však videla skvelý a rýchly hokej. Jediné, čo zápasu chýbalo bolo gólové korenie. Diváci nadšene aplaudovali, povzbudzovali a dávali najavo, že zápas sa im páči. V prevažnej časti zápasu mali prevahu domáci hokejisti, ale nedokázali využiť žiadnu zo svojich šancí. Keď sa neujali ani Chárove presilovkové projektily, ktoré vyslal na brankára hostí Jerjomenkova odchádzali diváci mierne sklamaní. Avšak nie z predvedených výkonov a nasadení oboch mužstiev, ktoré ukázali, že v KHL sa hrá ten najlepší hokej na starom kontinente.