Main Content

Balotelli to opäť prepískol. Kedy dôjde Manchestru City trpezlivosť?

štvrtok, 11. október 2012 14:04 | Autor: Ivan Bobošík

Balotelli to opäť prepískol. Kedy dôjde Manchestru City trpezlivosť?
Balotelli to opäť prepískol. Kedy dôjde Manchestru City trpezlivosť? | zdroj: Ivan Bobošík pre Sport7.sk

Mario Balotelli je azda najkontroverznejšia postavička vo svete futbalu. V zápase Ligy majstrov proti Borussii Dortmund vyrovnal z penalty 5 minút pred koncom zápasu, čím zachránil pre Manchester City aspoň bod. O pár dní neskôr sa však predviedol v úplne odlišnom svetle.

V nedeľňajšom stretnutí anglickej Premier League ho tréner the Citizens Roberto Mancini vystriedal už v 56. minúte zápasu. Mario odchádzal z ihriska veľmi nahnevaný, pričom si nepodal ruku ani s trénerom a ani s ostanými spoluhráčmi z lavičky a zamieril rovno do spŕch. O pár hodín neskôr už sedel nahnevaný Mario v lietadle na ceste do Talianska, kam mieril za reprezentáciou.

Kontroverzný futbalista však nemal žiadny dôvod na to, aby bol nahnevaný, jeho tím vyhrával po prvom polčase 1:0 a nakoniec zvíťazil nad Sunderlandom 3:0. Je síce pravda, že zápas tomuto dlhonohému útočníkovi príliš nesadol, obrancovia Sunderlandu ho bránili veľmi pozorne a tak sa veľmi nepresadil, no o góly sa postarali spoluhráči Agüero a Milner, čiže nebol dôvod na nervozitu. Tréner Roberto Mancini sa dokonca vyjadril na adresu 22-ročného útočníka, že je veľmi spokojný s jeho výkonom, a že odohral dobrý zápas. Lenže Mario opäť nezvládol svoje emócie...

V Anglicku sa po rozčúlenom odchode Balotelliho do Talianska rozpútali ďalšie špekulácie o jeho prestupe z Manchestru. V letnom prestupovom období sa o jeho služby zaujímali oba milánske veľkokluby a tiež milionárske PSG.

Kedy teda dôjde vedeniu Manchestru City trpezlivosť a rozhodne sa konať? Nebol to totiž jeho jediný prešľap v tomto klube. Počas svojho pôsobenia v Manchestri sa už pár krát predviedol, keď  napríklad fotografke rozobral fotoaparát, alebo preflámoval celú noc na diskotéke na Ibize a nechal pri bare za alkohol 5000 eur. Hlúposti bolo z jeho strany ešte viac,  no požiar zábavnej pyrotechniky v jeho dome v Macclesfielde zatiaľ neprekonalo nič. V tú noc museli zasahovať hasiči a Mario sa tak zase ukázal ako to vie len on.

Všetko je otvorené, snáď sa Balotelli vráti z reprezentácie s čistou hlavou a bude opäť podávať stabilne kvalitné výkony, popri ktorých vedenie Manchestru City „zabudne“ na prešľapy tohto kontroverzného futbalistu.

Sú tu však aj ľudia, ktorí varujú, aby Citizens už takí lojálni voči jeho prešľapom neboli. Naposledy sa ozval bývalý hráč Manchestu City Rodney Marsh, ktorý odkazuje: ,,Mario je tikajúca bomba!”

,,Videl som hrať Maria za klub a reprezentáciu aspoň 20-krát a jedna vec, ktorou som si istý, je, že je to jeden z najtalentovanejších mladých futbalistov, akých som kedy videl. Je však zároveň tikajúcou bombou. Naposledy keď bol striedaný cez víkend vbehol do tunela vyzerajúc ako buldog, ktorý žuje svoju obeť,”
vyjadruje svoj názor klubová legenda a dodáva: ,,Je veľkou otázkou, či bude Mario pre tím City plusom alebo mínusom.” 

Čo myslíte vy? Napíšte váš názor do diskusie. Je Balotelli pre City prínosom, alebo práve naopak?