Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (11.10.)

štvrtok, 11. október 2012 11:35 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (11.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (11.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

 

MANCHESTER UNITED: Agent srbského stopéra Nemanju Vidica, ktorý momentálne laboruje so zraneným kolenom, vyhlásil, že jeho klient určite v dohľadnej dobe neopustí Manchester United. Reagoval tak na špekulácie, podľa ktorých by mal tento uznávaný stopér prestúpiť do Juventusu či  Barcelony.

CHELSEA & MANCHESTR CITY:
Kolumbijský kanonier Radamel Falcao, ktorý je v súčasnosti považovaný za najlepšieho hrotového útočníka na svete, bude  pre zlú finančnú situáciu Atlética Madrid s najväčšou pravdepodobnosťou v lete 2013 na predaj. Najväčší záujemcovia o jeho služby Manchester City a Chelsea si však budú musieť údajne na jeho kúpu pripraviť až 48 miliónov libier.

CHELSEA:
S odchodom Franka Lamparda z Chelsea to vyzerá čoraz reálnejšie. Podpisu novej zmluvy s The Blues vôbec nepomohli vyhlásenia klubu, podľaktorých vedenie neplánuje podpisovať viac než ročné kontrakty s hráčmi po tridsiatke, Lampard však túži po viacročnej zmluve, aby mohol ukončiť kariéru na Stamford Bridge. Všetko teraz nahráva čínskemu klubu Šanghai Shenhua, ktorý chce Lampardovi ponúknuť týždenný plat až vo výške 300 tisíc libier. Šanghaju už neodolali Drogba a Anelka.

  Dnešné novinky z Primera Division nájdete tu >>>

ARSENAL:
Santi Cazorla patrí len medzi hŕstku hráčov, ktorí dokázali okamžite po prestupe do nového klubu presvedčiť o svojich kvalitách a o tom, že investované peniaze do ich kúpy neboli márne. 27-ročný Španiel, ktorý prišiel do Arsenalu cez leto z Malagy, však odkazuje, že sa chce aj naďalej zlepšovať. 

ARSENAL:
V predchádzajúcich dňoch sa v médiách objavili špekulácie, podľa ktorých by mal švajčiarsky obranca Johan Djourou prestúpiť v zime z Arsenalu do AS Rím. Tieto fámy však poprel hráčov agent Flavio Farraria, podľa ktorého jeho klient zostane na Emirates Stadium až do konca sezóny 2014/2015.

ARSENAL:
V britskej tlači sa opäť objavili informácie o tom, že v zime dostane Arséne Wenger k dispozícií 35 miliónov libier na nákup nových posíl. Kým však minule bola táto správa sprevádzaná informáciou, podľa ktorej by chcel všetky financie využiť na kúpu Falcaa z Atlética Madrid, dnes sa zas píše o tom, že sa pokúsi získať Fernanda Llorenteho alebo Adriana Lopéza.

LIVERPOOL:
V hľadáčiku Brendana Rodgersa sa objavilo meno švédskeho reprezentačného stopéra Andreasa Granqvista z talianskeho Janovu. Ten by mohol prestúpiť na Anfield Road za 6 miliónov libier.

TOTTENHAM:
Jan Vertonghen, ktorý prišiel cez leto do Tottenhamu z Ajaxu ako stopér, momentálne nastupuje na netradičnom poste ľavého obrancu. Belgický obranca však vyjadril svoju túžbu, aby ho André Villas-Boas vrátil naspäť na pozíciu, v ktorej vyniká. 

S
TOKE CITY: Michael Owen, ktorý sa ako voľný hráč dohodol na zmluve so Stoke City, odsudzuje hráčov, ktorí simulujú svoje pády na zem s úmyslom vytvoriť pre svoj tím nebezpečnú štandardnú situáciu, alebo dokonca pokutový kop. Podľa Owena je situácia horšia ako pred 10 rokmi, lebo v Premier League je teraz viac hráčov z Južnej Ameriky, Španielska či Talianska.