Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Lotyšsko (12.10.)

piatok, 12. október 2012 12:07 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Lotyšsko (12.10.)
PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Lotyšsko (12.10.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská futbalová reprezentácia dnes odohrá svoj tretí zápas kvalifikácie MS 2014 v Brazílii. Na bratislavských Pasienkoch vyzve reprezentantov Lotyšska. Tento zápas by sme mali trojbodovo zvládnuť.

Slovensko - Lotyšsko

12.9.2012 o 20:15
rozhoduje  Danny Makkelie (Holandsko)

Septembrové zápasy kvalifikácie nám priniesli štyri body, čo je strata, keďže sme počítali s plným počtom bodov. Preto si už ďalšie zbytočné zaváhania nemôžeme dovoliť a zvlášť nie v domácom prostredí. To vedia určite aj obaja naši tréneri, ktorí nebudú môcť počítať s pôvodne nominovanými Jakubkom a Hubočanom. V reprezentácií sa pri zložení základnej zostavy veľké zmeny očakávať nedajú, pretože Stanislav Griga do nej aplikoval svoj zaužívaný systém, v ktorom sa hráči veľmi nestriedajú a nastupuje väčšinou tá istá zostava. Novou brankárskou jednotkou po Muchovom odchode by mal byť Kuciak, ale ten stále nie je preverený vážnym zápasom.



Preto sa dá čakať, že pred neho tréneri postavia zohratú dvojicu Škrtel – Ďurica, pre ktorú by nemal byť problém po roku oprášiť spoluprácu, ale taktiež netreba zabúdať na Salátu, ktorý taktiež ukazuje svoje kvality v ruskej lige. Veľkou slabinou boli naposledy oba kraje obrany, pričom hlavne Pekarík hral veľmi zle. Preto treba dúfať, že sa v novom klube dostal do formy. Naľavo je alternatív viac, ale v takomto zápase musíme hlavne útočiť. To otvára dvere Breznaníkovi, ktorý v ruskej lige nastupuje na tejto pozícií. V strede sa vedľa Saparu zrejme postaví opäť Pečovský, ktorému vypršal trest. Ofenzívne trio Weiss, Hamšík, Stoch sa asi meniť nebude, ale otázny je hrot, kde neefektívneho Bakoša možno nahradí Hološko.

To Lotyšsko musí riešiť zmenu na poste hlavného trénera, pretože strojca najväčšieho lotyšského úspechu v histórií, ktorým bol postup na ME 2004 Aleksandrs Starkovs pre akútnu operáciu do Bratislavy nepricestoval a mužstvo povedie  jeho asistent Jurijs Ševlakovs. Ten do brány postaví už skúseného Vaninsa a pred neho zohratú obrannú štvoricu na čele s kapitánom Gorkšsom, ktorý hrá za anglický Reading. Ďalšími zaujímavými hráčmi sú stredopoliar CSKA Moskva Cauna a útočník Hamburgu Rudnevs, ale netreba zabúdať ani na známeho Verpakovskisa. V Žiline nedávno pôsobil Zjuzins a Slovan mal svojho času v hľadáčiku útočníka Gauračsa.



Live stream zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy.

Predpokladané zostavy
Slovensko: Kuciak – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Breznaník – Sapara, Pečovský – Weiss, Hamšík, Stoch – Hološko
Lotyšsko: Vanins – Krjauklis, Klava, Ivanovs, Gorkšs – Laizans, Fertovs - Lukjanovs, Višnakovs, Cauna - Rudnevs

Ako tipovať
Ak chceme stále reálne pomýšľať na postup, tak musíme vyhrať a najlepšie by bolo si spraviť aj dobrú náladu pred Gréckom. K tomu bude treba podať dobrý výkon a streliť čo najviac gólov. Pred ôsmymi rokmi sme vyhrali nad Lotyšskom 4:1 a tento výsledok by sme brali aj dnes. Lotyši v kvalifikácií nezískali doteraz ani bod a dnes si nemôžeme dovoliť tento fakt zmeniť a musíme ísť po víťazstve od začiatku. Preto odporúčame tip na to, že vyhráme už prvý polčas. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,80.