Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.10.)

sobota, 13. október 2012 14:12 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLETICO MADRID & REAL MADRID: Podľa španielskeho portálu El Confidencia, vedenie Atletica Madrid nebude brániť možnému odchodu Radamela Falcaa do Realu Madrid, keďže všetci vieme, že práve Biely balet je snom Kolumbijčana (teda aspoň podľa slov jeho otca). Altético však zaňho chce poriadny balík peňazí, hovorí sa o sume vyše 50 miliónov eur.

REAL MADRID: Včera sa kontroverzný tréner Bieleho Baletu, José Mourinho, opätovne vyjadril k tomu, kto by mal tento rok získať prestížnu Zlatú loptu. Portugalský stratég má v tejto otázke jasno, keďže podľa neho by mal ocenenie prevziať jeho zverenec Cristiano Ronaldo. Mourinho dokonca zašiel tak ďaleko, že vyhlásil, že udelenie ceny inému hráčovi by bolo zločinom.

BARCELONA: Bývalý prezident Barcelony, Joan Laporta, sa vo štvrtok v noci rozhovoril pre televízny program Punto Pelota o súčasnej situácií v klube FC Barcelona. Známy kritik ostro útočil najmä svojho nástupcu Sandra Rosella, ktorého obvinil zo spolupráce s chuligánskymi skupinkami. Laporta tiež prehlásil, že Pep Guardiola bol nútený odstúpiť z pozície trénera a že vymenovanie Tita Vilanovu bolo len záchvatom paniky.

 Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>
 
BARCELONA: Eric Abidal, ktorý v apríli podstúpil náročnú transplantáciu pečene, sa stále zotavuje z tohto zákroku. Pre španielsky televíziu TV3 sa však Francúz vyjadril, že sa snaží trénovať čo najtvrdšie, aby jeho návrat na futbalové trávniky prišiel čo najskôr. V súčasnosti sa odhaduje, že by mohol do hry zasiahnuť koncom tohto kalendárneho roka.

MALAGA:
Podľa zdrojov blízkych vedeniu Manchestru City sa majitelia “ Citizens“ cez zimu rozhodli zamerať na tri hlavné prestupové ciele. Jedným z týchto cieľov je aj talentovaný španielsky záložník Malagy, Isco. Manchester City by rado Isca získalo do svojich radov čo najskôr a preto plánujú ponúknuť Malage 18 miliónov eur za jeho služby. Okrem Isca majú arabský šejkovia záujem taktiež o Falcaa (Atlético Madrid) a Jovetica (Fiorentina).

MALAGA: Portugalský záložník Eliseu by sa už mohol čoskoro vrátiť do svojej vlasti. O 29- ročného obrancu, ktorý momentálne pôsobí v španielskej Malage, prejavila totižto záujem Benfica Lisabon.

MALAGA: Roque Santa Crúz, ktorý toto leto prišiel na hosťovanie z Manchestru City do Malagy, sa dnes pre španielske periodiká vyjadril, že by bol najradšej keby mohol ostať v Španielsku. Santa Cruz taktiež prehlásil, že sa snaží so svojím agentom vymyslieť, ako by sa tento prestup mohol uskutočniť čo najskôr.

MALAGA: Finančné komplikácie Malagy, o ktorých sa písalo najmä v lete a v dôsledku ktorých odišlo z tímu viacero opôr, sa zdajú byť definitívne vyriešené. Majiteľ klubu Šejk Al-Thani sa totiž rozhodol naďalej financovať svoj klub, hoci doňho nebude pumpovať toľko peňazí ako to bolo v prvej sezóne. Nový rozpočet Malagy by sa mal namiesto 150 miliónov eur pohybovať okolo osemdesiatich.

REAL SOCIEDAD:
Imanol Agiretexe doliečuje svoje svalové zranenie a podľa slov lekárov by tak mohol byť Sociedadu k dispozícii už v zápase proti Atleticu Madrid.