Main Content

Analýzy MS 2010 (19): Paraguaj - Japonsko, Španielsko - Portugalsko

utorok, 29. jún 2010 07:38 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (19): Paraguaj - Japonsko, Španielsko - Portugalsko
Analýzy MS 2010 (19): Paraguaj - Japonsko, Španielsko - Portugalsko | zdroj: SITA

Včera sme spoznali ďalších dvoch postupujúcich do štvrťfinále majstrostiev sveta vo futbale. Žiaľ, skončila sa spanilá jazda našich reprezentantov, ktorí vypadli v osemfinále s Holandskom (1-2). Holanďania narazia vo štvrťfinále na kanárikov z Brazílie, ktorí zdolali vo večernom druhom osemfinále Čile jasne 3:0.

Dnes sa v súbojoch Paraguaju s Japonskom (16.00) a Španielska s Portugalskom (20.30) rozhodne o posledných dvoch postupujúcich do najlepšej osmičky. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.


Paraguaj - Japonsko, 29. júna od 16.00

Paraguaj dnes nastúpi proti Japoncom ako jasný favorit zápasu, no až také ľahké to Juhoameričania určite mať nebudú. V Prétorii sa dnes neočakáva veľa gólov, keďže v šiestich zápasoch oboch tímov zatiaľ padlo spolu len desať gólov.

Paraguaj vyhral skupinu F a potvrdil, že na turnaji sa s ním musí vážne počítať. Japonci tiež predčili očakávania a výhry nad Kamerunom (1-0) a Dánskom (3-1) ich posunuli na druhé postupové miesto v skupine. V treťom zápase tesne podľahli favorizovanému Holandsku (1-0).

Paraguaj možno neprekvapil útočným futbalom ako Čile, ani nemá hráčov ako Luis Suarez či Diego Forlán, no v skupinovej fáze inkasoval iba jediný gól a tak vieme, kde sa skrýva jeho najväčšia sila.

Remíza 0-0 s Novým Zélandom potvrdzuje, že smerom do útoku má Paraguaj čo doháňať. Preto bude zaujímavé sledovať, kto zo štvorice Roque Santa Cruz, Lcuas Barrios, Nelson Valdez a Oscar Cardozo dostane dnes od trénera Gerarda Martina šancu.

Japonci predviedli očakávanú organizovanú hru, disciplínu a tímový výkon. Vedení Keisuke Hondom, ktorý zatiaľ patrí medzi top hráčov turnaja hrozia najmä po štandardných situáciách. O tie sa stará už spomenutý Keisuke Honda.

Je to prvýkrát, čo sa Japonci dostali do osemfinále svetového šampionátu mimo domácej pôdy, na ktorej sa im to podarilo v roku 2002. Dnes sa pokúsia o to, čo sa žiadnemu ázijskému tímu ešte nepodarilo – poraziť tím z Južnej Ameriky.

Aj keď sa od nich tento rok neočakávalo mnoho, výkony Hondu, Enda, Okadu a Tanaku im dávajú postupové nádeje. No určite ich to bude proti skvelo fyzicky pripravenému súperovi stáť množstvo síl.

Bonusom pre Japonského trénera Takeshiho Okadu je, že na všetky doterajšie zápasy mohol postaviť rovnakú jedenástku. Japoncov totiž netrápia žiadne zranenia, ani tresty pre žlté či červené karty. Aj dnes proti Paraguaju by tak mali nastúpiť rovnakí hráči, keďže jediný zranení obranca Tanaka sa stihol na zápas doliečiť.

Paraguaju bude chýbať Victor Cecers pre karty. Na jeho poste by ho mal nahradiť Carlos Bonet.  Antolin Alcaraz by sa mal po zranení vrátiť do základnej jedenástky.

Predpoveď: Paraguaj má o čosi kvalitnejšie mužstvo ako Japonsko a doposiaľ žiadny ázijský tím neporazil na svetovom šampionáte mužstvo z Južnej Ameriky. Napriek tomu neočakávame jasné víťazstvo Paraguaju. Skúste tipovať s nízkým vkladom remízu po základnej hracej dobe, prípadne postup Paraguaju.

Naše tipy:
remíza po základnej hracej dobe
(kurz 3,15 na bwin.com) - len nízky vklad!
postup Paraguaju (kurz 1,48 na bwin.com)



Španielsko - Portugalsko, 29. júna od 20:30

Jeden z najzaujímavejších osemfinálových zápasov sa dnes odohrá medzi dvoma geografickými susedmi, Španielskom a Portugalskom. Portugalsko skočilo druhé na EURO 2004 a štvrté na Majstrovstvách sveta 2006, kým Španielsko je úradujúci majster Európy z roku 2008.

Veľké očakávania od turnaja pravdepodobne preniesli na obe mužstvá aj veľkú zodpovednosť, ktorá sa prejavila v ich nie príliš presvedčivých výkonoch počas skupinovej fázy tohto šampionátu.

Španieli podľahli v prvom zápase Švajčiarom a o postup zo skupiny zabojovali až dvoma výhrami nad Hondurasom (2-0) a Čile (2-1).

Portugalci síce rozdrvili KĽDR 7-0, čím sa postarali o rekordný gólový zápis na týchto majstrovstvách, no v nasledujúcom veľmi nudnom zápase remizovali s Brazíliou 0-0. Ďalšia bezgólová remíza s Pobrežím Slonoviny z úvodného zápasu tiež veľa futbalovej krásy nepriniesla.

Španielsky hviezdny útočník Fernando Torres sa stále trápi strelecky a svoj gólový účet v JAR ešte neotvoril. V drese Portugalska sa doposiaľ moc nedarilo Cristianovi Ronaldovi, ktorý nepredvádza formu, ktorá mu priniesla pred rokom ocenenie Najlepší hráč sezóny 2009. Od Torresa aj Ronalda očakávajú ich tímy výborný výkon, ktorý posunie jedného z nich do ďalších bojov.   

Španiel Xabi Alonso pravdepodobne nenastúpi pre zranenie, čo by pre tím Vincente del Bosqueho znamenalo veľkú stratu v strede poľa. Xabi sa zranil v zápase s Čile a podľa oficiálnych informácii nie je jeho zranenie stále doliečené. Na Alonsov post by sa tak mal postaviť Javi Martinez, ktorý ho striedal v už spomínanom zápase s Čile. Španielom bude rovnako tak chýbať Raul Albiol z Realu Madrid, ktorý má zranený členok.

Portugalcom sa do zostavy vracia režisér hry Deco po tom, čo vynechal dva zápasy skupinovej fázy proti KĽDR a Brazílií. Jeho návrat tak prichádza v najlepšiu možnú chvíľu, keďže Danny je mimo hry pre zranenie. Ruban Amorim sa na dnešný zápas bude pozerať iba z lavičky taktiež pre zranenie.

Predpoveď: Zdá sa, že Španieli majú o čosi lepší tím ako Portugalci, hoci rozdiel v kvalite je skutočne minimálný. Očakávame postup Španielska, no nevylučujeme remízu po základnej hracej dobe. Ako najbezpečnejší tip s výhodným kurzom sa zdá vklad na viac ako 2,5 gólu v zápase.

Náš tip:viac ako 2,5 gólu v zápase (kurz 2,30 na bet365.com)