Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (15.10.)

pondelok, 15. október 2012 11:19 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (15.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (15.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Médiami preletela správa o záujme Realu Madrid a Paris Saint-Germain o záložníka Manchestru United Shinjiho Kagawu, ktorý len cez leto prišiel na Old Trafford z Borussie Dortmund. Japonský reprezentant sa však nechal počuť, že bez ohľadu na to, či sú tieto informácie pravdivé alebo nie, momentálne sa z tímu Red Devils nikam nechystá.

MANCHESTER UNITED:
S tímom Manchestru United je opäť spájané meno útočníka Borussie Dortmund Poliaka Roberta Lewandowskeho, ktorý bol často skloňovaný s príchodom na Old Trafford už počas letného prestupového obdobia. Manchester United však doteraz oficiálne záujem o kanoniera Borussie nepotvrdil a tak ide pravdepodobne len o novinársku kačicu.

MANCHESTER UNITED:
Poriadne vrásky na čele musel urobiť Alexovi Fergusonovi mladík Ryan Tunnicliffe. Tento talentovaný futbalista, ktorému sa predpovedá vynikajúca kariéra, totiž spôsobil dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu. Trest od Fergusona zatiaľ nie je známy, no isté je, že sa Tunnicliffe nevyhne súdu.

  Dnešné novinky z Primera Division nájdete tu >>>

LIVERPOOL:
Hoci vedenie FC Liverpool plánovalo v dohľadnej dobe začať  s výstavbou nového štadiónu momentálne vyzerá byť reálnejšia alternatíva prestavby súčasného stánku Anfield Road, ktorého kapacita by mala rozšíriť zo súčasných 45 tisíc miest na sedenie na 60 tisíc.

CHELSEA:
Aktuálna sezóna bude s najväčšou pravdepodobnosťou posledná, ktorú strávi Ashley Cole na Stamford Bridge. Cole je totiž už údajne rozhodnutý z klubu odísť, nakoľko mu vedenie nechce ponúknuť zmluvu s viac než ročnou platnosťou. Podobný osud pravdepodobne čaká aj Lamparda.

ARSENAL:
Brazílsky obranca Andre Santos, ktorý sa zatiaľ nevie výraznejšie presadiť v tíme Arséneho Wengera, poprel špekulácie, podľa ktorých by sa mal v zime vrátiť do klubu Fenerbachce Istanbul, z ktorého pred rokom na Emirates Stadium prestúpil.

MANCHESTER CITY:
Bývalý kapitán Manchestru City Kolo Toure, ktorý v poslednej dobe dostáva na poste stopéra od Roberta Manciniho len minimum priestoru, sa domnieva, že mu klub naznačuje, že by sa ho najradšej zbavil. 31-ročný obranca sa podľa vlastných slov prestupu do iného tímu nebráni, no radšej by bol keby mohol presvedčiť o svojich kvalitách v tíme Citizens.

MANCHESTER CITY & CHELSEA:
Výkupná klauzula zo zmluvy Radamela Falcaa s Atléticom Madrid znie podľa britských médií na 45 miliónov libier. Za túto sumu musí španielsky klub svojho hráča predať (ak to bude v jeho záujme) bez ohľadu na to, či s tým bude vedenie spokojné, alebo nie. Roman Abramovič už potvrdil, že sa Falcaa pokúsi v zime získať a podobné signály smerujú aj zo strany Manchestru City. Je tak veľmi pravdepodobné, že ponúkaná suma sa pre záujem oboch klubov ešte navýši.

ASTON VILLA:
Vedenie Villans bude v zime vraj pripravené ponúknuť na predaj anglického reprezentačného útočníka Darrena Benta. Trhová hodnota 28-ročného kanoniera sa odhaduje na 20 miliónov eur.