Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.10.)

pondelok, 15. október 2012 14:39 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Tréner Realu Madrid, José Mourinho, má v týchto chvíľach starostí vyše hlavy. Bielemu baletu sa totiž zranili obaja ľaví obrancovia. Brazílčan Marcelo si počas reprezentačnej prestávky v drese Brazílie zlomil nártovú kosť a Pusinkám bude chýbať minimálne 3 mesiace. Ďalším hráčom so zdravotnými problémami je Portugalčan Fabio Coentrano, ktorý nedohral zápas medzi Ruskom a Portugalskom kvôli svalovému zraneniu.

REAL MADRID & BARCELONA: V poslednej dobe sa na adresu Ikera Casillasa valí veľká vlna pochvalných reakcii. Svoj obdiv nad kapitánom španielskej reprezentácie vyjadril naposledy aj Lionel Messi, ktorý pre katalánske rádio prehlásil, že Real Madrid má najlepšieho brankára na svete.

BARCELONA
: Špilmacher Barcelony, Andres Iniesta, sa nechal počuť, že ideálneho hráča by si predstavoval mixom Radamela Falca, Puyola, Xaviho Hernandéza, Sergia Busquetsa, Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.

  Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

ATLÉTICO MADRID: Vedenie Atletica Madrid pravdepodobne počíta s odchodom Kolumbijčana Radamela Falcaa, keď prehlásilo, že ak “ El Tigre“ zo štadióna Vincente Calderóna odíde madridský klub sa posnaží priviesť do mužstva holandského bombardéra Klasa-Jana Huntelaara zo Schalke 04.

MALAGA:
Brazílsky stopér v službách Malagy Weligton momentálne podáva naozaj kvalitné výkony, čoho si všimlo nielen vedenie klubu, ale aj mnoho fanúšikov “Los Boquerones“ či brazílskej reprezentácie. Napriek tomu, že pozvánka do národného tímu Weligtona obchádza, sám hráč podľa vlastných slov neprestáva veriť, že si raz za Kanárikov zahrá.

MALAGA: Vedenie Malagy sa dnes strelo s finančnou komisiou UEFA v súvislosti s nedoriešenými podlžnosťami voči hráčom a klubom z letného prestupového obdobia. Vedenie účastníka Ligy majstrov verí, že potrebné peniaze by mal tím zarobiť úspechom v Lige šampiónov. Podľa slov predstaviteľov UEFA bude musieť Malaga svoj dlh splatiť do konca zimného prestupového okna, inak ju neminie tvrdý trest.

MALLORCA: Kmeňový hráč Barcelony Andreu Fontas sa dohodol so španielskou Mallorcou na ročnom hosťovaní. Tento prestup mohol byť realizovaný čoskoro, keďže španielsky futbalový zväz udelil Mallorce výnimku po tom ako im na dlhšiu dobu zranil obranca Joao Victor.

REAL BETIS: Vedenie  Realu Betisu vyjadrilo spokojnosť nad prácou hlavného trénera Pepeho Mela a reálne uvažuje nad zvýšením jeho právomocí. Melo by sa mal po novom starať o mládežnícke tímy a pohyby v hlavnom tíme, čiže by zastupoval aj funkciu športového riaditeľa.