Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.10.)

utorok, 16. október 2012 12:22 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (16.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Ďalšími dvoma menami, ktoré sa začali spájať s príchodom na Anfield Road sú Arda Turan z Atlética Madrid a Alexis Sanchéz z FC Barcelona.  Hodnota tureckého krídelníka Atlética Madrid Turana sa odhaduje na 16 miliónov eur, ešte omnoho vyššia je cena čílskeho útočníka Alexisa Sancheza, ktorého ak by chcela Barcelona predať určite tak neučiní za menej než 40 miliónov eur. Aj preto je príchod Sancheza na Anfield Road momentálne veľmi nereálny.

LIVERPOOL & QPR:
Po tom ako sa v médiách objavili informácie o tom, že Aston Villa bude cez zimu naklonená predaju 28-ročného útočníka Darrena Benta prejavili o anglického reprezentanta záujem v Liverpoole a v londýnskom Queens Park Rangers.

ARSENAL
: Taliansky brankár Vito Mannone, ktorý sa zviditeľnil v úvode sezóny v drese Arsenalu po tom ako sa zranil Wojciech Szczesny, vyhlásil, že by len veľmi nerád odchádzal z tímu Gunners. Reagoval tak na špekulácie, podľa ktorých o jeho služby prejavilo záujem viacero tímov zo Serie A.

  Dnešné novinky z Primera Division nájdete tu >>>

ARSENAL & FULHAM:
Ruský reprezentant Andrej Aršavin dostáva v tejto sezóne od Arséneho Wengera len minimum priestoru na trávniku a blížiacim sa prestupovým obdobím tak pochopiteľne rastie počet špekulácií týkajúcich sa jeho odchodu z Emirates Stadium. Jedna z najnovších hovorí o tom, že o Aršavina prejavil záujem konkurenčný tím z Londýna – FC Fulham.

ARSENAL & TOTTENHAM:
Dva londýnske klubu Arsenal a Tottenham pozorne sledujú výkonnosť 23-ročného hrotového útočníka Leandra Damiaoa z klubu Sport Club International. Trhová hodnota mladého reprezentanta Brazílie sa odhaduje na 25 miliónov eur.

TOTTENHAM:
André Villas-Boas sa zaujíma aj o služby 21-ročného stredopoliara Jordyho Clasieho z holandskej Erdivisie. Len 169 centimetrov vysoký mladík z Feyenoordu Rotterdam by mohol vyjsť pokladňu Spurs na 5 miliónov eur.

TOTTENHAM:
André Villas-Boas sa teší návratu kamerunského obrancu Assoua-Ekotta, ktorý mu od septembra nebol k dispozícií pre zranenie kolena. Ekotto už trénuje s mužstvom a očakáva sa, že v dohľadnej dobe zasiahne aj do zápasov.

MANCHESTER CITY:
Stopér Citizens Vincent Kompany, ktorý mal problémy s lýtkom, pre ktoré vynechal posledný ligový duel, je už údajne v poriadku a dnes by mal nastúpiť v kvalifikačnom zápase Belgicka proti Škótsku. To sa však príliš nepáči trénerovi Manchestru City Robertovi Mancinimu, ktorý by bol radšej keby Kompany pred návratom do klubu odpočíval.

SWANSEA:
Jediný tím z Walesu v Premier League Swansea City má dôvod na radosť. Vedenie klubu malo totiž tú česť oznámiť, že minulý rok mužstvo ekonomicky prosperovalo, keď skončilo so ziskom 14,6 milióna libier.