Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.10.)

utorok, 16. október 2012 15:32 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Legenda Realu Madrid a podľa mnohých najlepší hráč histórie, Zinedine Zidane, by sa podľa údajne mohol stať budúcim trénerom Francúzka. “Zizou“ totižto prerušil svoje pôsobenie v Reale a dal sa na trénerskú dráhu. V týchto dňoch si Zidane dokončuje trénerskú licenciu a nejeden Francúz by ho rád už čoskoro videl na lavičke národného tímu.

BARCELONA & ATLETICO MADRID: FC Liverpool sa plánuje v zime výrazne posilniť a najnovšie sa v súvislosti s tímom z Anfield Road začali spájať dve zvučné mená zo Španielska. Ide o záložníka Atlética Madrid Arda Turana, no najmä Alexisa Sancheza z Barcelony. Príchod čilského útočníka je však málo pravdepodobný, nakoľko jeho hodnota sa odhaduje na vyše 40 miliónov eur.
 
BARCELONA:
Bývalý tréner mládežníckeho tímu Barcelony, Luis Enrique, sa pre novinárov vyjadril, že Blaugranas sú podľa neho práve v polovici svojej zlatej éry, keďže Katalánci majú momentálne väčšie problémy so svojimi súpermi ako tomu bolo v rokoch 2008, či 2009.

  Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>


REAL MADRID: Brankárska dvojka Realu Madrid, Antonio Adán, podľa mnohých špekulácii cez  letné prestupové obdobie odíde zo Santiaga Bernabeua. Novou brankárskou dvojkou by sa mal podľa médií stať Andrés Fernandéz z Osasuny, alebo Roberto Jimenéz zo Zaragozy.

REAL BETIS: Majoritný akcionár Realu Betis, Bosch Valero, sa domnieva, že najväčšia hviezda Betisu Beňat Extebarria  pravdepodobne opustí klub už v zimnom prestupovom období. Valero tak vyvrátil špekulácie o tom, že pre defenzívneho záložníka je v Betise prichystaná nová zmluva.

ATLETICO MADRID:
Madridský tím sa bude musieť na čas zaobísť bez vyššie spomínaného tureckého záložníka Arda Turana. Ten si totižto z kvalifikačného stretnutia reprezentácie prinesie do Španielska zranenie členka. Dĺžka rekonvalescencie zatiaľ nie je známa.

CELTA VIGO: Nováčikovi La Ligy v zápase proti Realu Madrid bude pravdepodobne aj naďalej chýbať brankár Javi Varas, ktorý si v zápase proti Seville poranil pravú ruku. Varas by mal byť mimo hry ešte minimálne týždeň.

VILLARREAL
: Taliansky útočník Giuseppe Rossi z Villarrealu, ktorý sa momentálne uzdravuje z vážneho zranenia kolena, sa ocitol v hľadáčiku skautov Interu Miláno. Tí by ho radi z druholigového Villarrealu získali v prípade, že bude 100% zdravotne v poriadku.

INÉ: 18. Októbra bude španielsky futbalový žrebovať súperov na španielsky pohár (Copa Del Ray). Na tomto stretnutí sa taktiež navrhnú dátumy osemfinále, štvrťfinále, semifinále a finále poháru.