Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.10.)

utorok, 16. október 2012 18:43 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.10.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Hoci sa prestupové obdobie v elitných ligách skončilo špekulácií o prestupoch nie je nikdy dosť. Prinášame vám tie najzaujímavejšie.

 

Sanchez v hľadáčiku Liverpoolu?
Dnešným internetom preletela fáma o záujme Liverpoolu o čilského útočníka v službách FC Barcelona Alexisa Sancheza. Tento špičkový forvard, ktorý prišiel pred rokom do katalánskej Barcelony z Udinese, by bol však pre pokladňu The Reds pravdepodobne pridrahý. Jeho cena sa odhaduje na vyše 40 miliónov eur.

Chelsea sa nespráva dobre
Bývalý futbalista Chelsea FC Nicolas Anelka sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že londýnsky veľkoklub sa k starším hráčom nespráva vôbec dobre, práve naopak. Aj samotný Anelka si tým na Stamford Bridge prešiel, keď sa po príchode Fernanda Torresa ocitol na vedľajšej koľaji a odišiel do Číny. Anelka teraz poukazuje zrejme  najmä na to, že Chelsea nechce ponúknuť Frankovi Lampardovi a Ashleyovi  Coleovi, teda klubovým ikonám, nové dlhodobé kontrakty, ale len zmluvy na jednu sezónu s neistou budúcnosťou. Obaja hráči sa tak zrejme poberú po sezóne zo Stamford Bridge kade lahšie.

  Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

Neymar chce odísť čím skôr
Katalánsky denník Sport priniesol informáciu, že Brazílčan Neymar chce odísť do Barcelony čím skôr. Britské denníky však dnes prišli naopak so správou, že tento brazílsky talent je naklonený odchodu do Premier League. Je tak momentálne otázne, kde hľadať pravdu.

O Benta je záujem
Po tom ako sa v médiách objavili informácie o tom, že Aston Villa bude cez zimu naklonená predaju 28-ročného útočníka Darrena Benta prejavili o anglického reprezentanta záujem v Liverpoole a v londýnskom Queens Park Rangers.

Turan možno na Anfield
Vedenie FC Liverpool sa vraj zaujíma aj o tureckého futbalistu Ardu Turana z Atlética Madrid, ktorý by vraj mal skvalitniť ofenzívu formáciu The Reds, ktorá v tejto sezóne viac krát zaškrípala a fanúšikov The Reds sklamala.

Higuaín do Chelsea?
Počas letného prestupového obdobia sa špekulovalo o tom, že londýnska Chelsea chce získať Gonzala Higuaína z Realu Madrid, no z týchto špekulácii nakoniec vzišlo. Prestupový portál Talksport však prišiel s informáciou, že The Blues sa tohto Argentínčana pokúsia vykúpiť z metropoly Španielska aj túto zimu.

  Dnešné novinky z Primera Division nájdete tu >>>

Man City chce Busquetsa
Úradujúci anglický majster Manchester City vraj opäť zatúžil po získaní Sergia Busquetsa z FC Barcelony. Katalánsky veľkoklub aj samotný hráč prestupu naklonení nie sú, no v prípade lukratívnej ponuky od Citizens by sa tento transfer mohol stať realitou.

Malouda možno do Santosu
Francúzsky stredopoliar Florent Malouda, ktorý sa v Chelsea ocitol na vedľajšej koľaji, by v zime konečne mohol zmeniť pôsobisko a opäť hrávať. O jeho služby sa totiž podľa posledných správ zaujíma brazílsky Santos.

Varane sa odísť nechystá
Reprezentant Francúzska do 21 rokov Raphael Varane sa údajne ocitol v hľadáčiku anglického Manchestru United. Vedenie Realu Madrid aj samotný Varane však svorne tvrdia, že sa ich cesty v najbližšom čase nerozídu.

Jonas do Tottenhamu?
Vedenie Tottenhamu Hotspur by vraj v zimnom prestupovom období rado získalo ofenzívneho tvorcu hry zo španielskej Valencie, Jonasa, ktorý by mohol na White Hart Line zaujať pozíciu po Lukovi Modričovi, ktorý v lete odišiel do Realu Madrid.

Aršavin do Fulhamu?
Ruský reprezentant Andrej Aršavin dostáva v tejto sezóne od Arséneho Wengera len minimum priestoru na trávniku a blížiacim sa prestupovým obdobím tak pochopiteľne rastie počet špekulácií týkajúcich sa jeho odchodu z Emirates Stadium. Jedna z najnovších hovorí o tom, že o Aršavina prejavil záujem konkurenčný tím z Londýna – FC Fulham.

Arsenal a Tottenham sledujú Damiaoa
Dva londýnske klubu Arsenal a Tottenham pozorne sledujú výkonnosť 23-ročného hrotového útočníka Leandra Damiaoa z klubu Sport Club International. Trhová hodnota mladého reprezentanta Brazílie sa odhaduje na 25 miliónov eur.

Spurs sa zaujímajú o Clasieho
André Villas-Boas sa zaujíma aj o služby 21-ročného stredopoliara Jordyho Clasieho z holandskej Erdivisie. Len 169 centimetrov vysoký mladík z Feyenoordu Rotterdam by mohol vyjsť pokladňu Spurs na 5 miliónov eur.