Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Gréckom (0:1)

streda, 17. október 2012 12:53 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Gréckom (0:1)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Gréckom (0:1) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou štvrtý zápas kvalifikácie na MS 2014, v ktorom sme najtesnejšie podľahli Grécku. Hoci sme prehrali, tak sme podali najlepší výkon pod trénerskou dvojicou Griga - Hipp. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.



Dušan Kuciak (6) – Tento zápas mal ukázať, či si post reprezentačnej jednotky pevne udrží alebo budeme musieť hľadať ďalej. Aj proti Grékom predviedol výkon, po ktorom ho nemožno kritizovať, ale ani chváliť. Opäť si neodpustil malé zaváhanie, tentoraz pri jednom centri. Súper ho poriadne ohrozil iba raz a bol z toho jediný gól zápasu.

Radoslav Zabavník (6) – Predviedol svoj typický spoľahlivý výkon. Nebezpečný Samaras, ktorý hral v jeho priestore nemal na zápas žiaden vplyv. Zaváhal pri jedinom útočnom výpade Spyropoulosa, ale na oplátku mu podkúril dvakrát. Hral lepšie ako Pekarík, ale aby hral ešte lepšie, tak bude potrebovať väčšiu zápasovú prax.

Martin Škrtel (7) – Budeme sa iba opakovať, ale predviedol svoj štandardný výkon, vyhrával hlavičkové súboje, išla z neho istota a súperovi hráči mali z neho rešpekt. Ale tento krát predviedol aj malé zaváhanie, podobne, ako celé mužstvo. Mal jednoznačne dostúpiť neobsadeného Salpingidisa, zvlášť, keď ho mal ako na dlani.

Kornel Saláta (6) – Odohral dobrý zápas, ale aj tak na ňom zostala čierna škvrna, ktorá nás nakoniec stála zápas. Hral celý zápas spoľahlivo, ale v nedorozumení našej obrany sa ukázala jej nezohratosť. Spoločne so Škrtelom boli až príliš ďaleko od seba. Gól padol z jeho priestoru, keď bránil o líniu vyššie ako mal.

Michal Breznaník (8) – Uňho sa ukázalo všetko to, čo sa aj predpokladalo v pozitívnom, ale aj negatívnom zmysle. Predviedol totiž veľa ofenzívnych akcií, často sa pokúšal o streľbu, bol motorom našej ľavej strany, ale spoločne s Hamšíkom spálil aj najviac šancí. Navyše sa potvrdilo, že v obrane nie je najpevnejší, keď pri góle príliš benevolentne bránil.

Viktor Pečovský (8) – Jediný zástupca našej najvyššej súťaže v základnej zostave predviedol proti Grékom svoj najlepší reprezentačný výkon. Urobil neskutočné penzum práce v strede poľa, keď zbieral snáď všetky odrazené lopty. Navyše raz ukážkovo vysunul Hamšíka a raz mu pri tom pomohli súperovi hráči sami.

Juraj Kucka (6) – Naše mužstvo na ihrisku hlavne v druhom polčase dominovalo, ale Kucka nebol tak viditeľný ako sa čakalo. Rozhodne nemal na zápas taký výrazný vplyv ako ďalší náš defenzívny stredopoliar Pečovský. Bol vystriedaný v 82. minúte, ale vzhľadom na priebeh zápasu to malo byť aspoň o desať minút skôr.

Marek Hamšík (7) – Bol mužom zápasu. Takmer presne ukázal prečo je vo svete taký cenený. Dostával sa do šancí, len včera mu jednoducho nebolo súdené dať gól, ktorý sme tak potrebovali. Keď už aj prekonal brankára, tak loptu vykopol z bránkovej čiary obranca. Taktiež pripravil Breznaníkovi dve čisté gólové šance.

Marek Sapara (6) – Ak sme proti Lotyšsku začali zápas fantasticky, tak to bolo hlavne vďaka jeho presným prihrávkam. Lenže proti Grékom hlavne v prvom polčase nedal snáď jednu poriadnu prihrávku. Jeho pasy tentoraz ani zďaleka nenachádzali spoluhráčov. Jedinú super finálnu prihrávku si pripísal pri poslednej Hamšíkovej šanci.

Miroslav Stoch (6) – Nebol to jeho zápas, hoci mu nemožno vyčítať to, že by nechcel. Snažil sa síce s loptou niečo prekvapivé vymyslieť, ale Gréci boli na neho veľmi dobre pripravený a nič mu nedovolili. Dobre otváral priestor na útočenie Breznaníkovi, ale spoločne nevyprodukovali nejakú extra akciu.

Michal Ďuriš (6) – Nastúpil na hrote útoku, ale ani on nezaplátal túto veľkú dieru v našej zostave. Počas zápasu sa nedostal ani do jednej poriadnej šance, čo by sa hrotovému útočníkovi stávať nemalo, ale jeho to počas zápasu viackrát ťahalo na jeho pravú stranu, na ktorej sa zrejme cíti istejší.

Vladimír Weiss, Filip Hološko, Karim Guédé (bez známky) – Hoci sme pod trénerskou taktovkou dua Griga – Hipp odohrali doteraz  najlepší zápas a nikto z hráčov herne neprepadol, tak predsa len mali prísť striedania skôr. A ako sa ukázalo, niektorí hráči mali hrať radšej už od začiatku zápasu.

V diskusií
oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?