Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.10.)

streda, 17. október 2012 12:52 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLETICO MADRID: Bývalá hviezda Atlética Madrid Fernando Torres vyhlásil, že Atlético Madrid je v súčasnosti pre Radamela Falcaa už “malý klub” a kolumbijský kanonier by sa mal rozhodnúť pre dobro svojej kariéry opustiť “Los Colchoneros“  čo najskôr. Nepriamo tak Torres naznačuje, že by Falcao dobre spravil, ak by prestúpil do Chelsea, ktorá má oňho veľký záujem.

ATLETICO MADRID: Odchod Radamela Falcaa z Atlética Madrid už cez túto zimu je podľa prezidenta klubu Enriqueho Cereza nereálny, nakoľko Falcao chce v tejto sezóne vyhrať s Los Colchoneros čo najviac trofejí. Predaj momentálne najlepšieho hrotového útočníka na svete je tak naplánovaný pravdepodobne až cez leto 2013.

REAL MADRID: Madridskému veľkoklubu sa na súpisku zranených pripísal ďalší hráč. Pravý obranca Bieleho baletu, Alvaro Arbeloa, si totiž z reprezentačnej prestávky odniesol svalové zranenie, ktoré ho postavilo mimo trávnik na dva až tri týždne.

  Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

REAL MADRID & BARCELONA: Španielsky futbalový zväz už dlhšie oznamoval, že španielsky Superpohár sa v najbližších rokoch uskutoční v Číne. Prezidenti Realu Madrid a Barcelony, najväčších pravdepodobných účastníkov tohto zápasu, s  tou variantou však nesúhlasia, keďže podľa nich sa to pre kluby nevyplatí a zároveň prídu ich verní fanúšikovia zo Španielska o možnosť navštíviť tento zápas.

REAL MADRID & BARCELONA: Odvekí rivali Real Madrid a Barcelona sa dohodli na spolupráci pri preprave svojich najväčších hviezd z Južnej Ameriky, kde sa odohrali v predchádzajúcich dňoch ďalšie zápasy kvalifikácie o postup na MS 2014. Do špeciálu, ktorý letí z Argentíny, nastúpili spolu Lionel Messi, Javier Mascherano, Alexis Sanchéz (Barcelona) a Gonzalo Higuain a Angel Di Maria (Real Madrid). Tento výnimočný let bude stáť oba kluby 200 000 eur, no investícia je podľa nich výhodná, nakoľko budú mať svojich hráčov v Španielsku o deň skôr.

REAL MADRID: Letná posila Realu Madrid, Luka Modric, sa pre novinárov vyjadril, že jeho bývalý kolega Gareth Bale z Tottenhamu Hotspur by bol ideálnou posilou pre Biely Balet, keďže José Mourinho rád preferuje štýl futbalu založený na rýchlych protiútokoch, v čom je reprezentant Walesu majster.

REAL MADRID: Podľa špekulácii nemeckých médií tréner Realu Madrid, José Mourinho, stále stojí o služby pravého obrancu Borrusie Dortmund Lukasza Piszczeka. Podľa informácii, ktoré uvádzajú nemecké periodiká, vedenie Bieleho Baletu ponúkne cez zimu Borrusii za poľského reprezentanta 10 miliónov eur.

ATHLETIC BILBAO: Na povrch vyplávali špekulácie o tom, že tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger sa včera večer spojil s vedením Athletica Bilbaa v otázke prestupu Fernanda Llorenteho na Emirates Stadium. Tento prestup je ale nepravdepodobný, keďže podľa slov vedenia baskického tímu má výkupné právo na Llorenteho taliansky Juventus.