Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.10.)

streda, 17. október 2012 16:52 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.10.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Hoci sa prestupové obdobie v elitných ligách skončilo špekulácií o prestupoch nie je nikdy dosť. Prinášame vám tie najzaujímavejšie.

Nani do Milána?
Talianske AC Miláno sa vraj zaujíma o Portugalčana v službách Manchestru United, Naniho, no je veľmi málo pravdepodobné, že tento záložník, ktorý v lete odmietol lukratívnu ponuku Zenitu Petrohrad, Red Devils opustí. Mimo to Miláno chce zaňho ponúknuť vraj len 12 miliónov libier, čo by Manchester určite odmietol.

PSG poľuje na De Rossiho

Tréner Parížu Saint Germain Carlo Ancelotti sa vyjadril, že jeho mužstvo bude v zimnom prestupovom období obrovským súperom Manchestru City v honbe za Danielem De Rossim z AS Rím. Samotný De Rossi sa však už neraz vyjadril, že Stadio Olimpico sa opustiť nechystá.

Bale do Realu?
Luka Modrić odporúča José Mourinhovi, aby sa v zime pokúsil získať z Tottenhamu Hotspur jeho bývalého kolegu Garetha Balea. Modrić sa totiž domnieva, že walesky reprezentant, ktorý je známy svojimi rýchlymi protiútokmi, by ideálne zapadol do hernej koncepcie Pusiniek. 

Kakuta do Belgicka?

Francúzskeho záložníka Gaela Kakutu, ktorému sa dlhodobejšie nedarí presadiť v A tíme Chelsea FC, sa podľa posledných informácií pokúsi v zime získať belgický Anderlecht Brusel. Kakuta sa aj napriek viacerým pokusom prebojovať sa do zostavy The Blues ocitol za niekoľko rokov len na vedľajšej koľaji.

Iniesta chce skončiť v Barce
Španielska futbalová ikona Andrés Iniesta sa vyjadril, že by chcel svoju kariéru ukončiť tam, kde ju začal - v FC Barcelona. Podľa vlastných slov je na Camp Nou spokojný a nechýba mu tam absolútne nič.

Mourinho che Pisczeka
Podľa špekulácii nemeckých médií tréner Realu Madrid, José Mourinho, stále stojí o služby pravého obrancu Borrusie Dortmund Lukasza Piszczeka, za ktorého chce nemeckému majstrovi ponúknuť 10 miliónov eur.

Arsenal bojuje o Llorenteho
Londýnski Kanonieri sa podľa posledných informácii pokúsia v zimnom prestupovom období  získať útočníka Athleticu Bilbao Fernanda Llorenteho, ktorý mal štadión San Mamés opustiť už v lete, no z plánovaného prestupu do Juventusu nakoniec vzišlo. Háčikom pre Gunners však môže byť skutočnosť, že Bilbao sa už formálne dohodlo s Juventusom na predkupnom práve na španielskeho útočníka.

Lopez nikam nejde
Stredopoliar Atlética Madrid Adrián Lopéz, o ktorého sa zaujímalo niekoľko tímov z anglickej Premier League na čele s londýnskou Chelsea, sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že v metropole Španielska je spokojný a nikam sa nechystá odísť.

Sturridge do Liverpoolu?
Daniel Sturridge, ktorý dostáva v Chelsea šancí ako šafranu, možno v zime Stamford Bridge definitívne opustí. O jeho osobu sa stále intenzívnejšie zaujíma FC Liverpool, ktorý sa netají tým, že by tohto anglického reprezentanta vo svojom tíme uvítal.

Drogba možno k Starej Dáme
Turínsky Juventus by vraj veľmi rád videl Didiera Drogbu vo svojom tíme. Píše o tom talianske periodikum Tuttosport, ktoré dokonca špekuluje, že reprezentant Pobrežia Slonoviny by sa do Európy mohol vrátiť už túto zimu.

Torres radí Falcaovi
Bývalá hviezda Atlética Madrid Fernando Torres vyhlásil, že Atlético Madrid je v súčasnosti pre Radamela Falcaa už “malý klub” a kolumbijský kanonier by sa mal rozhodnúť pre dobro svojej kariéry opustiť “Los Colchoneros“  čo najskôr. Nepriamo tak Torres naznačuje, že by Falcao dobre spravil, ak by prestúpil do
Chelsea, ktorá má oňho veľký záujem.

Falcao odíde až v lete
Odchod Radamela Falcaa z Atlética Madrid už cez túto zimu je podľa prezidenta klubu Enriqueho Cereza nereálny, nakoľko Falcao chce v tejto sezóne vyhrať s Los Colchoneros čo najviac trofejí. Predaj momentálne najlepšieho hrotového útočníka na svete je tak naplánovaný pravdepodobne až cez leto 2013.

PSG lanári Colea
Ashley Cole, ktorý odmietol ponuku Chelsea na ročné predĺženie súčasného kontraktu (Cole chce viacročnú zmluvu) sa po zverejnení týchto informácií okamžite dostal pod drobnohľad vedenia Paris Saint-Germain. Francúzsky gigant by ho veľmi rád kúpil a láka ho na 3-ročnú zmluvu s týždenným platom 185 tisíc eur.

Macheda chce odísť
Taliansky útočník Federico Macheda by podľa a slov jeho agenta Giovanniho Bia rád cez zimu opustil Manchester United. O služby 21-ročného útočníka prejavili záujem tímy zo Španielska a Nemecka.