Main Content

NHL: Marinčin jednotkou vstupného draftu juniorskej CHL

streda, 30. jún 2010 13:28 | Autor: TASR

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin sa stal jednotkou vstupného draftu juniorskej CHL. Osemnásťročného košického odchovanca draftoval tím WHL (Western Hockey League) Prince George Cougars.

Marinčina si v sobotu na drafte NHL 2010 vybral v 2. kole z celkovo 46. pozície Edmonton Oilers. Marinčin hrával v uplynulej sezóne v slovenskej extralige v tíme Orange 20 a reprezentoval Slovensko na svetových šampionátoch hráčov do 18 aj do 20 rokov. V ročníku 2010/11 však chce pôsobiť v zámorí. "V ďalšej sezóne budem hrať za veľkou mlákou," potvrdil Marinčin.

Utorňajší CHL Import draft bol výberom európskych juniorov do troch kanadských juniorských súťaží - WHL, OHL a QMJHL. Spomedzi slovenských hráčov vybrali v 1. kole aj útočníkov Lukáša Cingela (9. pozícia - Baie-Comeau Drakkar), Mareka Tvrdoňa (13. - Vancouver Giants), Matúša Matisa (18. - Chicoutimi Sagueneens), Michala Hlinku (28. - Moose Jaw Warriors) a Andreja Šťastného (57. - Saskatoon), obrancov Davida Bajaníka (39. - Baie-Comeau Drakkar), Mária Kuraliho (45. - Acadie-Bathurst Titans) a Michala Čajkovského (56. - Kingston). V 2. kole prišli na rad útočník Juraj Rožník (91. - Swift Current) a brankár Juraj Hollý (120. - Calgary Hitmen).