Main Content

6 otázok a odpovedí pred 13. kolom Corgoň ligy

piatok, 19. október 2012 15:48 | Autor: Filip Chudý

6 otázok a odpovedí pred 13. kolom Corgoň ligy
6 otázok a odpovedí pred 13. kolom Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke, ktorá nášmu futbalu veľa radosti nepriniesla, opäť pokračuje Corgoň liga. Zápasy sú rozdelené do oboch víkendových dní. Prinášame vám šesť otázok a odpovedí pred zápasmi 13. kola Corgoň ligy.

  Kto preruší negatívnu sériu bez výhry?

Program tohto kola sa začne v sobotu o 14:30 zápasom Ružomberok – Nitra. Obe mužstvá ťahajú negatívne série. Ružomberok nevyhral už sedem ligových zápasov v sérií a Nitra päť. Nitrania medzi reprezentačnými prestávkami nezískali ani bod, preto chcú túto negatívnu sériu konečne zastaviť.

Odpoveď:
Nitre sa v poslednom čase nedarí a proti Ružomberku nevyhrala už sedem zápasov v sérií, ale s bodom bude spokojná a nakoniec ho aj získa, čiže obe série sa natiahnu.


 Vyhrá majster, či vicemajster?

V minulej sezóne boli obe mužstvá na vrchu tabuľky, ale v tejto sa obstojne drží iba Žilina. Trnava je totiž zaslúžene posledná, čo mu zodpovedajú aj jej výkony. Vedenie klubu nedalo impulz odvolaním trénera, ale vyhlásilo vojnu fanúšikom, ktorí napadli výpravu vracajúcu sa z Košíc s ďalšou prehrou.

Odpoveď:
Trnava je najhorším mužstvom aj na domácom trávniku a Žilina zas remízovým kráľom súťaže. Preto nikoho neprekvapí, že tento zápas nevyhrá nik.


  Vyhrá Senica piatykrát v lige za sebou?

Senica zaznamenala medzi reprezentačnými prestávkami skvelú fázu sezóny, keď v lige vyhrala všetky štyri zápasy a víťazstvo si pripísala aj v Slovnaft cup-e. To ju vynieslo z chvosta tabuľky do elitnej trojice. Ale Prešov na ňu stráca iba štyri body a v tejto sezóne ju už porazil.

Odpoveď:
Áno, senická víťazná séria sa natiahne. Navyše privítajú mužstvo, ktoré je najhoršie na súperových trávnikoch, čiže víťazstvo je povinnosťou.


  Kto dá viac gólov?

Zlaté Moravce a Myjava sú tímy, ktoré patria medzi najlepšie strieľajúce v súťaži. Zlaté Moravce sa s 19 gólmi delia v tejto štatistike o prvú priečku a Myjava s 18 gólmi o tretiu. To sľubuje v sobotu podvečer ofenzívny zápas, pretože obe mužstvá sa aj snažia o futbal pre divákov.

Odpoveď: V minulom kole sa v Zlatých Moravciach zabetónoval Ružomberok, ale Myjava tak hrať nebude, veď jej skóre 10:10 z ihrísk súperov hovorí za všetko a domáci to využijú.

  Dá Depetris ďalší gól?

V sobotu sa bude hrať aj v Trenčíne so začiatkom o 17:30, podobne, ako na ďalších štyroch štadiónoch. Domáci privítajú Banskú Bystricu, ktorej v tejto sezóne podľahli na nulu. To určite musí provokovať aj najlepšieho strelca súťaže Davida Depetrisa, ktorý má vyše jednogólový priemer na zápas.

Odpoveď: Hostia z Banskej Bystrice sa určite zamerajú na dôsledné bránenie Depetrisa, pričom hlavne Gyömbér má formu, aby ho ustrážil, čo sa mu spolu s mužstvom aj podarí.


  Vyhrá západ, či východ?

Jediný nedeľňajší zápas má výkop o 19:00 a Slovan v ňom privíta Košice. Tie vyhrali nad Slovanom naposledy najtesnejšie 1:0, čo znamenalo prerušenie desaťzápasovej série bez víťazstva nad belasými. Kozáková družina bodovala v Bratislave aj na konci minulej sezóny, čiže Slovan jej má čo vracať.

Odpoveď: Slovan je najlepší aj v ukazovateli domácich zápasov a Košice sa na ihriskách súperov trápia. Preto si Slovan pripíše ďalšie ligové víťazstvo a body tak zostanú na západe.