Main Content

REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 12.kole

piatok, 19. október 2012 16:03 | Autor: Filip Chudý

REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 12.kole
REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 12.kole | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke už cez víkend pokračuje Corgoň liga 13.kolom. Postavenie mužstiev v tabuľke je známe, poradie strelcov je taktiež známe, ale na Slovensku až doteraz nebývalo známe poradie asistentov.

Keďže v každej normálnej futbalovej lige je známe aj poradie asistentov, tak sport7.sk sa rozhodol, že to bude známe aj u nás. Druhýkrát exkluzívne zostavil poradie najlepších asistentov, čo prinášame ako jediné médium nielen na Slovensku. Je to zoznam asistencií na góly jednotlivých hráčov, ktoré sa nazbierali od 1.kola nového ročníka. A zároveň sme pre vás pripravili aj druhý rebríček najproduktívnejších hráčov doterajšieho priebehu tohto ročníka Corgoň ligy. Aké zmeny nastali za štyri kolá od zverejnenia predchádzajúceho rebríčka?

Poradie asistentov Corgoň ligy 2012/2013 po 12. kole

1. Michal Škvarka (Zlaté Moravce) – 6 asistencií

2. Miroslav Barčík (Žilina) – 5 asistencií

3. Peter Orávik (Zlaté Moravce), Peter Sládek, Peter Kuračka (obaja Myjava), Jiří Kladrubský (Slovan), Róbert Pich (Žilina) – 4 asistencie

8. Jakub Holúbek (Trenčín), Seydouba Soumah (Nitra), Filip Hlohovský (Slovan), Juraj Piroska (Slovan 1/Senica 2), Uroš Matič (Košice) – 3 asistencie

13. Martin Pribula (Prešov), Denis Čery, Cléber Silva Nascimento, Vratislav Gajdoš (všetci Nitra), Tomáš Majtán (Žilina), Andrej Hodek, Patrik Pavlenda (obaja Zlaté Moravce), Kamil Kuzma (Košice), Vlastimil Stožický (Trnava), Mário Almaský (Ružomberok), Aldo Baéz, David Depetris, Peter Čögley (všetci Trenčín), Pavol Kosík (Myjava), Jakub Považanec, Matúš Turňa (obaja Banská Bystrica) – 2 asistencie

29. Vladimír Leitner, Roman Gergel (obaja Žilina), Peter Mazan, Ivan Diaz, Karol Mondek, Stanislav Lobotka (všetci Trenčín), Kamil Kopúnek, Filip Lukšík, Erik Grendel, Lukáš Pauschek, Filip Šebo, Lester Peltier, Patrik Sabo (všetci Slovan), Bolinha, Adrián Candrák, Lukáš Kováč, Michal Obročník (všetci Zlaté Moravce), Andrej Lovás, Tomáš Ďubek, Filip Serečin, Lukáš Lupták (všetci Ružomberok), Marek Hlinka, Michal Pančík, Tomáš Hučko, Radoslav Augustín, Fabián Slančík, Jozef Rejdovian (všetci Banská Bystrica), Pavol Masaryk, Matej Krajčík, Lamine Diarrassouba, Tomáš Kóňa, Stef Wijlaars , Rolando Blackburn, Martin Babic, Jaroslav Diviš (všetci Senica), Peter Ďuriš, Michal Dian, Ján Petráš, Matej Siva (všetci Myjava), Arnold Šimonek, Martin Boszorád (obaja Nitra), Peter Gál-Andrezly, Boris Sekulič, Miroslav Viazanko (všetci Košice), Jaroslav Kolbas (Prešov), Ladislav Tomaček, Miroslav Karhan, Ľuboš Hanzel, Erik Sabo (všetci Trnava) – 1 asistencia


Rebríček produktivity Corgoň ligy po 12.kole

  Miroslav Barčík

Klub: MŠK Žilina
Počet gólov: 1
Počet asistencií: 5
Produktivita: 6 bodov


Aj druhý hráč Žiliny zaznamenal prepad, ale v prípade Barčíka je to logické, keďže v sledovanom období nenastupoval v základnej zostave svojho mužstva. Zaznamenal iba jednu asistenciu, ale je zarážajúce, že nikto zo spoluhráčov ho bodovo neatakuje.

Z najlepšej desiatky vypadol iba ružomberský kapitán Tomáš Ďubek (4+1), ktorý nebodoval a jeho mužstvo aj preto nevyhráva. Okrem neho za elitnou desiatkou nasledujú päťbodoví Seničania Jaroslav Diviš (4+1) a Juraj Piroska (2+3) a tiež Myjavčan Peter Kuračka (1+4). Je zaujímavé, že štyri body majú na svojom konte iba šiesti hráči E. Sabo (3+1), Turňa (2+2), Holúbek (1+3), Matič (1+3), Kladrubský (0+4) a Orávik (0+4). Zvyšní hráči majú na svojom konte zatiaľ menej bodov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či ste prekvapený doterajšou produktivitou hráčov a od koho ste čakali prípadne viac.

  Seydouba Soumah

Klub: FC Nitra
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 3
Produktivita: 7 bodov


Celkom logický prepad zaznamenal tento loptový virtuóz, keďže mu zastavili činnosť, ale aj v jeho jedinom zápase s Trnavou zaznamenal aspoň jednu asistenciu. Keby mohol hrať, tak si dovolíme tvrdiť, že je v elitnej trojici najlepšie bodujúcich hráčov súťaže.

  Filip Hlohovský

Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 3
Produktivita: 7 bodov

Najlepšie bodujúci hráč lídra tabuľky sa opäť ocitol na delenej ôsmej pozícií. Hlohovský odkedy začal pravidelne nastupovať v zostave Slovana si stále drží status jeho najproduktívnejšieho hráča. Veď bilancia 1+2 za posledné štyri zápasy nie je zlá.

  Róbert Pich

Klub: MŠK Žilina
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 4
Produktivita: 8 bodov


Najväčší prepad v rámci elitnej desiatky zaznamenal najlepšie bodujúci hráč Žiliny Róbert Pich, keď naposledy bol na tretej pozícií. Niet sa čo diviť, veď za sledované obdobie zaznamenal iba chudobnú jednu asistenciu, čo zvýrazňuje žilinský problém v útoku.

  Cléber Silva Nascimento

Klub: FC Nitra
Počet gólov: 6
Počet asistencií: 2
Produktivita: 8 bodov


Tak pri tomto Brazílčanovi sme zaznamenali veľmi zaujímavý údaj. Nitra síce prehrala všetky posledné štyri zápasy, ale Cléberova bilancia 3+1 za toto obdobie je navlas rovnaká akú zaznamenal za prvých osem kôl, čiže v dvojnásobne väčšom počte zápasov.

  Dávid Škutka

Klub: MFK Košice
Počet gólov: 8
Počet asistencií: 0
Produktivita: 8 bodov


Košický hrotový útočník je typický šestnástkový hráč. Aj tentoraz je to jediný hráč v našom rebríčku, ktorý v ňom nezaznamenal ani jednu asistenciu. Spadol v ňom síce o jedno miesto, ale zaznamenal ďalšie dva góly a možno časom príde aj premiérová asistencia.

  Michal Škvarka

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Počet gólov: 3
Počet asistencií: 6
Produktivita: 9 bodov


Ďalším podobným skokanom je veľký objav tejto sezóny. Naposledy mu tesne uniklo miesto v elitnej desiatke, ale teraz už útočí na pomyselné stupne víťazov. Podobne ako Sládek zaznamenal päť bodov, ale dal o gól menej. Za to je najlepšie prihrávajúcim hráčom súťaže.

  Peter Sládek

Klub: Spartak Myjava
Počet gólov: 5
Počet asistencií: 4
Produktivita: 9 bodov


Myjavský ofenzívny hráč je skokanom nášho rebríčka. Z deleného 8. miesta sa prepracoval na bronzovú pozíciu, pretože za sledované obdobie zaznamenal najlepšiu bodovú bilanciu 2+3. Môže za to hlavne vydarený zápas v Ružomberku, ktorý nováčik vyhral 4:0.

  Andrej Hodek

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Počet gólov: 7
Počet asistencií: 2
Produktivita: 9 bodov


Skúsený 31-ročný útočník si udržal aj teraz druhé miesto v rebríčku, keď za posledné štyri kolá zaznamenal dva góly, ale asistenciu už nie. Zlaté Moravce zažívajú pekné časy, keď ich bodovo ťahá viac hráčov, čiže ani nepocítili mierny úbytok bodov od Hodeka.

  David Depetris

Klub: AS Trenčín
Počet gólov: 13
Počet asistencií: 2
Produktivita: 15 bodov

Argentínsky útočník si trochu pokazil svoj úžasný bodový priemer, ktorý klesol 0,125 na hodnotu 1,25 bodu na zápas. Od posledného rebríčka zaznamenal bilanciu 3+1, čiže v priemere bodoval v každom odohranom zápase medzi reprezentačnými prestávkami.