Main Content

Elitná zostava 13. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 22. október 2012 14:24 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 13. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 13. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Vedúce kvarteto súťaže nezaváhalo a vyhralo svoje zápasy. To znamená, že Slovan si na čele tabuľky udržal trojbodový náskok. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Dúbravka (Žilina) –
Má veľkú zásluhu na žilinskom víťazstve v Trnave. V prvom polčase zneškodnil dve nebezpečné strely z diaľky z kopačiek Gašparíka a Hanzela. V druhom sa vyznamenal po odrazenej lopte reflexom na čiare a vychytal aj Ciprysa. Zachoval si pevné nervy, hoci ho domáci provokovali a tiež aj okopávali.

Obrancovia


Boris Godál (Trenčín)
– Mal zdravotné problémy, ale postupom času získava opäť svoju starú formu, čo potvrdil proti Banskej Bystrici. Podporoval trenčiansky útok, keď domáci útočili hlavne po jeho pravej strane. Depetrisovi centrami pripravil tri gólové príležitosti, sám hlavou zakončil po rohu nad a opäť sa prihlásil do pozornosti reprezentačným trénerom.

Nicolas Gorosito (Slovan) – Argentínsky stopér sa od začiatku sezóny ukazuje ako veľmi dobrá posila pre Slovan. Aj proti Košiciam vyriešil v obrane viacero nebezpečných situácií, zblokoval košické strely a bol tvrdý v súbojoch. Navyše už 7. minúte aj otvoril skóre stretnutia, keď po rohu hlavou dosiahol už tretí ligový gól v tejto sezóne.

Petr Pavlík (Senica)
– Jediným mužstvom v tomto kole, ktoré si udržalo čisté konto bola Senica. Mal na tom zásluhu aj jej stopér Pavlík, ktorý zblokoval nebezpečnú strelu Petráša. A nielen to, on dokonca proti Prešovu strelil aj víťazný gól, keď si ideálne na zadnej žrdi nabehol na prihrávku od Pirosku, ktorý ťažil z rýchlo rozohranej lopty od Frýdka.

Martin Chren (Zlaté Moravce) – Taktika domácich na zápas proti Myjave bola pozmenená, pretože tréner Zlatých Moraviec chcel dostať do hry aj svojho ľavého obrancu a tento zámer mu vyšiel hlavne v prvom polčase. Chren prihrávkou na Hodeka rozbehol akciu pred prvým gólom, domáci hrozili hlavne po jeho strane, ale hostia nie.

Stredopoliari


Miroslav Barčík (Žilina) – Klub spod Dubňa sa rozhodol v predchádzajúcich kolách omladzovať svoju zostavu a z tej vynechal aj svojho kapitána. Lenže výsledky neboli, pretože chýbali góly. Tie síce ani Barčík nestrieľa, ale ich skvele pripravuje. V Trnave prihral na prvý Pichovi a pri druhom to celé rozbehol ďalšou prihrávkou ako cez kopirák.

Aldo Baéz (Trenčín)
– V predchádzajúcom kole nenastúpil, pretože jeho výkonnosť klesala, ale zrejme mu tento moment pomohol. Trenčín proti Banskej Bystrici herne dominoval, ale nevyhral. Baéz svojimi prihrávkami rozbehol snáď každú šancu domácich v zápase a bol aj pri tej gólovej, keď ideálne našiel voľného Štefánika, ktorý nacentroval na gól.

Igor Žofčák (Slovan) – Kapitán Slovana sa vrátil vo veľkom štýle. Po dlhotrvajúcich zdravotných problémoch prvýkrát nastúpil v základnej zostave a hneď bol ústrednou postavou zápasu. Na prvé dva góly Slovana asistoval, pričom hlavne pri druhej asistencií ukázal svoj skvelý cit pre prihrávku a Peltier už iba kopol loptu do prázdnej brány.

Marko Milinkovič (Slovan)
– Srbský futbalista aj v zápase proti svojim bývalým spoluhráčom ukázal, že v posledných zápasoch má dobrú formu. Zápas mu evidentne chutil, súperov skvele obohrával, rozbehol krásnu akciu pri druhom góle a toho sa dočkal aj sám. Po ďalšej kolmej akcií si narazil loptu s Grendelom a svojou ľavačkou dostal loptu do siete.

Útočníci


Mulumba Mukendi (Ružomberok) – Ružomberok nevyhral sedem zápasov v sérií, ale proti Nitre sa mu to podarilo. Hlavným strojcom domáceho víťazstva bol 193 cm vysoký útočník z DR Kongo Mukendi, ktorý dal dva góly hlavou. Tým prvým zároveň pretrhol ružomberskú sériu bez streleného gólu, ktorá sa zastavila na 466 minútach.

Andrej Hodek (Zlaté Moravce) – Druhý najproduktívnejší hráč našej súťaže ukázal proti Myjave svoju univerzálnosť, keď si vymieňal miesto so Škvarkom a pri druhom góle si aj vymenili loptu a Hodekovu strelu upratal do brány L. Kováč. Ale Hodek sa ukázal aj pri prvom góle, keď ideálne sklepol loptu pre Bernátha, ktorý na dvakrát otvoril skóre.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.