Main Content

Elitná zostava 8. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 23. október 2012 15:32 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 8. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 8. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 8. kolom, ktoré prinieslo dovedna 26 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Petr Čech (Chelsea FC) - Brankárom kola sme zvolili Petra Čecha, ktorému Chelsea môže ďakovať za to, že na pôde Tottenhamu inkasovala len dvakrát. Český reprezentačný brankár za inkasované góly nemohol, na druhej strane viacerými skvelými zákrokmi svoje mužstvo podržal aj za nepriaznivého stavu, čo sa v konečnom dôsledku pretavilo do zisku troch bodov.

OBRANCOVIA


Russell Martin (Norwich City) - Norwich City predviedol v sobotňajšom zápase proti Arsenalu fantastický výkon a zaslúžene zvíťazil 1-0. Svoj deň mal aj pravý obranca Kanárikov Russell Martin, ktorý po svojej strane ihriska doslova lietal, vyvážil prácu v defenzíve a ofenzíve a počas celého zápasu patril k najlepším hráčom na ihrisku.

Gareth Mc Auley (West Brom)
- The Baggies síce v domácom prostredí prehrali smolne s Manchestrom City 1-2, no po väčšinu herného času hral West Brom s úradujúcim majstrom vyrovnanú partiu, aj vďaka tomu, že obranu výborne organizoval skúsený Gareth Mc Auley.

Gary Cahill (Chelsea FC) -
Pri absencii Johna Terryho sa do základnej zostavy Chelsea prebojoval anglický reprezentant Gary Cahill, ktorý sa trénerovi Di Matteovi odvďačil za prejavenú dôveru gólom do siete Spurs, ktorý patril medzi najkrajšie vo ôsmom kole Premier League.

John Arne Riise (Fulham FC)
- Fulham sa na domácom štadióne Craven Cottage poriadne vytrápil s Aston Villou, no vďaka gólu Bairda nakoniec Chalupári získali všetky tri body. Svojím výkonom upútal predovšetkým nórsky ľavý obranca John Arne Riise, ktorý sa ukázal vo výbornom svetle a zapísal si aj finálnu prihrávku na víťazný presný zásah.

   Odporúčame:
 Pozrite si elitnú 11-ku 13.kola Corgoň ligy >>>

STREDOPOLIARI

Mark Noble (West Ham) - West Ham si na svojom ihrisku poradil so Southamptonom poľahky 4-1 a veľkú zásluhu na tom mal domáci hráč Mark Noble, ktorý sa proti The Saints trafil hneď dvakrát. Prvý gól pridal hneď po prestávke, druhým potrestal z penalty nedisciplinovanosť hostí.

Jonathan De Guzman (Swansea City) -
Swansea v sobotu na Liberty Stadium zdolala po tuhom boji húževnatý Wigan tesne 2-1 a postavou zápasu sa stal domáci stredopoliar Jonathan De Guzman, ktorý mal prsty v oboch góloch svojho mužstva. Pri prvom presnom zásahu našiel presne Pabla Hernandéza a o niekoľko minút neskôr mu za finálnu prihrávku poďakoval aj španielsky útočník Michu.

Kevin Nolan (West Ham) -
Spoluhráčovi Noblemu veľmi úspešne sekundoval aj Kevin Nolan, ktorý sa pred domácimi fanúšikmi prezentoval jedným streleným gólom, ktorý však bol v konečnom dôsledku víťazný. Práve Nolan a Noble boli hlavnými strojcami víťazstva Kladivárov.

ÚTOČNÍCI


Edin Džeko (Manchester City) -
Edin Džeko opäť potvrdil, že je pre Manchester City spasiteľom. Na ihrisko prišiel v zápase s WBA za nepriaznivého stavu 0-1 v 78. minúte, pričom mu stačila približne štvrťhodina na to, aby dvoma presnými zásahmi rozhodol o troch bodoch pre Citizens a stal sa opäť hrdinom svojho mužstva.

Wayne Rooney (Manchester United)
- Wayne Rooney bol jednoznačnou postavou zápasu Manchestru United so Stoke. V úvodných minútach pri obrannej štandardnej situácii nešťastne hlavou prekonal svojho brankára De Geu, no potom si už brány nepomýlil a trafil sa dvakrát aj do siete Hrnčiarov. Navyše si pripísal asistenciu pri góle Welbecka, takže o hráčovi zápasu bolo rozhodnuté.

Juan Mata (Chelsea FC)
- Muž, ktorý je nepotrebný pre španielsku reprezentáciu je nenahraditeľný pre Chelsea FC. Juan Mata predviedol v zápase s Tottenhamom famózny výkon, keď sa nepriaznivého stavu 1-2 pre Kohútov strelil dva expresné góly a v nadstavenom čase našiel pred prázdnou bránou presnou prihrávkou Daniela Sturridgea, ktorý už nemal problém upraviť na konečných 4-2 pre Chelsea.