Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Štvrťfinále: Holandsko - Brazília

piatok, 2. júl 2010 10:40 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Štvrťfinále: Holandsko - Brazília
Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Štvrťfinále: Holandsko - Brazília

V Port Elizabeth sa dnes odohrá prvý štvrťfinálový zápas Majstrovstiev sveta vo futbale medzi Holandskom a Brazíliou. Päťnásobní šampióni z Brazílie rozstrieľali v osemfinále Čile 3-0, kým Holanďania si poradili so našimi Slovákmi 2-1. Prečítajte si našu predzápasovú analýzu.


Holandsko - Brazília, 2. júla od 16.00

Diváci očakávajú výborný futbal, keďže oba tímy sú známe najmä svojou ofenzívnou silou. Je však potrebné dodať, že na tohtoročnom šampionáte hrajú obe mužstvá oveľa defenzívnejšie ako v minulosti.  

Tréner Dunga transformoval Brazíliu na svoj obraz a tak „Kanárici“ dbajú pod jeho vedením oveľa väčší dôraz na obrannú činnosť. Dunga, ktorý získal s Brazíliou titul Majstra sveta v roku 1994, je za takéto vedenie tímu ostro kritizovaný. Jeho najznámejším oponentom je zrejme legendárny Pelé, ktorému však Dunga odkázal: “Máme výsledky a to je dôležité!“.

Holanďania neprehrali už 23 zápasov v rade. V skupine si bez väčších problémov poradili s Dánskom (2-0), Kamerúnom (2-1) a Japonskom (1-0) a v osemfinále vyradili aj naše Slovensko (2-1).

Tréner „Oranjes” Bert van Marwijk čelí rovnako ako Dunga kritike za to, akým spôsobom vedie svoj tím. Holandskí fanúšikovia sú totiž zvyknutí na oveľa ofenzívnejší futbal oproti tomu, čo predvádzajú na tomto šampionáte. Ak sa však týmto spôsobom prebojujú až do finále, určite im to potom nikto nebude doma vyčítať.

Hviezdny Arjen Robben sa vrátil do zostavy po zranení stehenného svalu práve v osemfinále proti Slovensku a po krásnej individuálnej akcií otvoril skóre zápasu. Jednoducho stále je to ten istý Robben, ktorého poznáme z Bayernu, v drese ktorého odohral fantastickú sezónu. Ak budú chcieť „Oranjes” proti Brazílií uspieť Robben bude musieť predviesť ďalší skvelý výkon.

Van Marwijk musí riešiť interné problémy, pretože útočník Robin van Persie opúšťal v zápase proti Slovensku ihrisko s veľkou nevôľou a naznačil, že sadnúť si mal ísť Sneijder a nie on. Práve na takéto zbytočné nezhody doplatili Holanďania už na viacerých podujatiach a tak bude veľmi dôležité, aby si medzi sebou všetko urovnali ešte pred začiatkom dnešného duelu.

Brazília bude hrať bez Elana, ktorý chýba pre zranenie členka. Ďalší stredopoliar Ramires nenastúpi pre trest za žlté karty. Otáznik navyše visí aj nad štartom Mela a Baptistu.  Ak by dnes chýbal aj Melo, v strede poľa by sa mohli predstaviť Josue a Gilberto Silva.

Tieto dve mužstvá sa stretli v histórií už deväťkrát – Brazília vyhrala trikrát, dvakrát vyhrali Holanďania a štyri zápasy sa skončili remízou.

Predpoveď: Brazília je favoritom zápasu podľa stávkových kancelárií (kurzy na jej postup sú okolo 1,90). Pôjde však o veľmi vyrovnaný duel a tak vám nebudeme odporúčať tipovať na víťaza, či postupujúceho. Bol by to podľa nás veľký risk. Skúste však tipovať remízu po prvom polčase, tá sa zdá byť veľmi reálna, keďže oba tímy určite nezačnú zápas bezhlavo a zároveň majú kvalitné obrany. Kurz na remízu po prvom polčase má na bet365.com hodnotu 2,00. Pokiaľ chcete riskovať odporúčame tipovať remízu po riadnej hracej dobe s kurzom 3,40 na bet365.com.

Náš tip:remízový stav po prvom polčase (kurx 2,00 na bet365.com)