Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Štvrťfinále: Ghana - Uruguaj

piatok, 2. júl 2010 10:53 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Štvrťfinále: Ghana - Uruguaj
Analýzy MS 2010 vo futbale: 2. Štvrťfinále: Ghana - Uruguaj

Druhý štvrťfinálový zápas MS sa dnes začne od pol deviatej večer na štadióne Soccer City v Johannesburgu. Dvojnásobný víťaz Majstrovstiev sveta Uruguaj v ňom narazí na africkú Ghanu.


Ghana - Uruguaj, 2. júla od 16.00

Hráči z Južnej Ameriky sú dnes favoritmi na postup, no „Black Stars“ ukázali, že dokážu potrápiť nejedného súpera a to najmä za podpory afrických divákov, ktorí fandia už svojmu poslednému „domácemu tímu“ na týchto MS. Čaká nás súboj veľkých uruguajských individualít ako sú Frolán a Suaréz proti výborne organizovanej hre Ghany.  

Uruguaj sa do vyraďovacej fázy dostal ako neporazený víťaz skupiny A, v ktorej vyhral nad JAR, Mexikom a remizoval s Francúzmi. V osemfinále zverenci Oscara Tabareza porazili Južnú Kóreu 2-1.  

Ghana sa do vyraďovacej fázy kvalifikovala z druhého miesta v skupine D po víťazstve nad Srbskom 1-0,  remíze s Austráliou 1-1 a prehre s Nemeckom 0-1. Góly Kevina Princa Boatenga a Asamoah Gyana v osemfinále proti USA (2:1 po predĺžení) rozhodli o postupe Ghany do štvrťfinále.

Obranca Diego Godin sa dnes neobjaví v základnej zostave Uruguaju kvôli zraneniu. Na jeho mieste nastúpi Mauricio Victorino. Tréner Tabaréz postavil v poslednom zápase proti Južnej Kórei do stredu poľa Alvara Fernandeza s Alvarom Pereirom, obaja by si mali túto spoluprácu zopakovať aj dnes. V obrane to vyzerá na štvoricu Maxi Pereira, Diego Lugano, Victorino a Jorgeho Fucileho. V bránke bude Fernando Muslera.

Trojgólový strelec Asamoah Gyan vynechal pre zranenie posledné dva tréningy “Black Stars”, no na dnešný historický zápas by mal byť stopercentne pripravený. Tréning vynechala aj ďalšia Ghanska hviezda Kevin Prince Boateng, rovnako však do hry zasiahne od úvodného výkopu. Do zostavy sa  po zranení vracia Isaac Vorsah, rovnako tak aj obrancovia John Mensah a Samue Inkoom. Hviezda Interu Miláno Sulley Muntari by mal tiež zasiahnuť do zápasu. Pravdepodobne sa postaví na miesto Dedeho Ayewu, ktorý bude chýbať pre trest za dve žlté karty. Z rovnakého dôvodu nenastúpi ani Jonathan Mensah.

Predpoveď: Ghana je najsilnejší africký tím, no ani to nebude na Forlana a spol. stačiť. My tipujeme víťazstvo Uruguaju v riadnom hracom čase.

Náš tip:víťazstvo Uruguaju (kurx 1,95 na bwin.com)