Main Content

Elitná zostava 8. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 24. október 2012 16:05 | Autor: Martin Gregor

Elitná zostava 8. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 8. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným ôsmym kolom, ktoré bolo mimoriadne bohaté na góly. Padlo ich dovedna až 34. Prinášame vám elitnú zostavu podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Iraizoz (Athletic Bilbao) – 50 tisíc divákov vo Valencii tŕplo až do 90. minúty, pretože domáci Netopieri márne dobíjali bránu Athletica Bilbao, na ktorú vyslali 26 striel, z toho 13 išlo presne medzi žrde. Dramatické stretnutie síce Valencia napokon vyhrala, no hrdinom bol napriek tomu brankár hostí Iraizoz, ktorý napriek trom inkasovaným gólom predviedol bravúrny výkon, ktorý bude ešte dlho ospevovaný.

OBRANCOVIA

Sergio Ramos (Real Madrid) – Sergio Ramos nastúpil proti Celte Vigo netradične na ľavej strane obrany, pretože José Mourinho sa rozhodol dať v zápase šancu aj ďalším dvom stopérom Pepemu a Varanemu. Ramos si však svoju povesť špičkového obrancu ustrážil aj na trochu netradičnom mieste a potvrdil, že je všestranným hráčom.

Paulao (Real Betis)
– Nebyť stopéra Paulaoa Real Betis by na pôde Osasuny určite prehral. 30-ročný Brazílčan predviedol ďalší výborný výkon, výborne oraganizoval defenzívnu hru hostí a spoľahlivo riešil každú nepríjemnú situáciu v obrannej 16-ke. Paulao tak prispel azda najväčšou mierou k remíze 0-0, hoci z pohľadu Osasuny, ktorá mala viac z hry, trochu nezaslúženej.

Cicinho (Sevilla)
– Pravý obranca Sevilly Cicinho bol hrdinom stretnutia proti Mallorce. Za nepriaznivého stavu 1-2 našiel v 56.minúte presnou prihrávkou Negreda, ktorý vyrovnával, aby o 8 minút neskôr sám strelil víťazný gól. V našej zostave kola tak nemohol chýbať.

  Odporúčame: Pozrite si elitnú zostavu 13. kola Corgoň ligy >>>

STREDOPOLIARI

Alberto Costa (Valencia) – Na post defenzívneho záložníka vyberáme Alberta Costu, 27-ročného stredopoliara Valencie, ktorý mal veľký podiel na výhre svojho mužstva nad Athleticom BIlbao. V 88.minúte najprv vyrovnával na 2-2, aby o dve minúty neskôr prihrával na víťazný gól Valdéza.

Cesc Fabregas (Barcelona) – Cesc Fabregas zažíva aktuálne pravdepodobne najlepšie obdobie od svojho návratu do Barcelony z Arsenalu Londýn. Ofenzívny záložník Blaugranas v divokom stretnutí na pôde Deportiva La Curuňa zažiaril hneď troma gólovými asistenciami.

Verdu (Espanyol) – Mužom zápasu Espanyolu s Rayom Vallecano bol domáci 29-ročný stredopoliar Verdu, ktorý dvoma gólmi naklonil misky váh na stranu barcelonskeho celku, ktorý napokon vyhral 3-2.

Isco  (Malaga) – Ďalší ofenzívny stredopoliar Isco sa objavuje v našej elitnej zostave čoraz častejšie. 20-ročný španielsky supertalent v minulom kole zažiaril v súboji s Realom Valladolid, v ktorom raz skóroval a nepretržite patril k najvýraznejším postavám na trávniku. Najmä jeho zásluhou Malaga zvíťazila a upevnila si tak svoje tretie miesto v tabuľke.

  Odporúčame: Pozrite si elitnú zostavu 8. kola Premier League >>>

ÚTOČNÍCI

Falcao (Atlético Madrid) – Hviezda kolumbijského kanoniera Falcaa, o ktorom sa hovorí otvorene ako o najlepšom typickom hrotovom útočníkovi na svete, naplno zažiarila na pôde Realu Sociedad. Pritom Atlético Madrid si tento zápas určite za širák nedá a nebyť Falcaa, ktorý v 90.minúte z priameho kopu krásnym spôsobom zabezpečil pre hostí tri body, Atlético by bolo po nevýraznom priebehu hry určite vďačné aj za bod.

Negredo (Sevilla) – Víťazstvo Sevilly nad Mallorcou má do veľkej miery na svedomí útočník domácich Negredo, ktorý dvoma gólmi najprv vyrovnával na 1-1 a neskôr na 2-2. Ako sa neskôr ukázalo práve jeho góly otočili priebeh hry na stranu Sevilly, ktorá napokon vďaka gólu vyššie spomínaného Cicinha dokázala vybojovať všetky tri body.

Lionel Messi (Barcelona) – Nebýva zvykom, aby Messi chýbal v elitnej zostave a  nestane sa to ani tento týždeň. Argentínska superhviezda a opäť horúci kandidát na Zlatú hviezdu žiaril aj na pôde Deportiva La Coruňa, kde strelil tri góly.  Messi sa tak odpútal na čele kanonierov ligy o dva presne zásahy od Ronalda a Falcaa. Za zmienku určite stojí aj to, že len jeden z 11 tohtosezónnych gólov strelil Messi z penalty, pričom Ronaldo a Falcao ich majú až po štyri.