Main Content

Najväčšie prekvapenia 3. kola Ligy majstrov + VIDEO

štvrtok, 25. október 2012 11:52 | Autor: Ivan Bobošík

Najväčšie prekvapenia 3. kola Ligy majstrov + VIDEO
Najväčšie prekvapenia 3. kola Ligy majstrov + VIDEO | zdroj: Ivan Bobošík pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn najväčších prekvapení 3. kola najlukratívnejšej milionárskej súťaže Champions League.

Najväčšie prekvapenie utorňajšieho večera bolo pravdepodobne zaváhanie Chelsea na ihrisku Shakhtaru Doneck, kde prehrala po veľmi slabom výkone 2:1. Hráči trénera Roberta di Matea sklamali herne aj výsledkovo. Už v 3.minúte prehrávali hostia z Londýna po strele Alexa Teixeiru a ani v ďalšom priebehu sa nedokázali dostať do zápasu. Nevytvorili si takmer žiadne šance, práve naopak, obrana the blues sa môže poďakovať Petrovi Čechovi, ktorý podržal mužstvo pri ďalších troch či štyroch šanciach domácich. Do druhého dejstva vstúpili hráči Chelsea podobne ako do prvého, bez pohybu a kreativity, často strácali lopty, čo sa odzrkadlilo v 52.minúte zápasu keď skóroval Fernandinho. Chelsea už len v závere zápasu skorigovala výsledok na 2:1 keď sa presadil Oscar.



Podobné prekvapenie predviedli aj hráči Juventusu Turín, ktorý dokázali len remizovať na pôde dánskeho FC Nordsjaellandu keď doťahovali remízu až v závere zápasu. Na hrote starej dámy  sa v 81.minúte presadil Mirko Vučinič.



Za najväčšie trápenie utorňajšieho večera môžeme zvoliť jednoznačne zápas v Barcelone, ktorá hostila Celtic Glasgow. Zverenci Tita Villanovu predviedli opäť svoj tradične skvelý výkon so zdĺhavými kombináciami v strede pola a následne smrteľným prechodom do ofenzívy, kde sa však nedokázali dostatočne  presadiť pri strelení gólu. Najskôr prehrávali po góle gréckeho útočníka Samarasa. O vyrovnanie sa postaral na konci prvého dejstva Iniesta. Do druhého polčasu nastúpili mužstvá s podobnými taktikami, Barcelona útočila a Celtic bránil. Táto defenzívna taktika sa darila škótskemu majstrovi po celých 90 minút, hráči Barcelony však boli trpezlivý a nakoniec sa im to aj oplatilo keď sa v 4. minúte nadstaveného času presadil Jordi Alba.



Zaujímavý zápas sa odohral v Bielorusku, kam zavítala hosťujúca Valencia. BATE Borisov vyhralo v poslednom zápase Ligy Majstrov s nemeckým veľkoklubom Bayern Mníchov 3:1 a tak sa v Bielorusku črtala zaujímavá konfrontácia. Hráči Valencie ale nenechali nič na náhodu, keď sa tri krát po sebe presadil Roberto Soldado. Valencia vyhrala rozdielom triedy 3:0 a tak si odváža z Bieloruska všetky  tri body.



Liga Majstrov ale pokračovala aj v stredu, kde pútal hlavne súboj nemeckého a španielskeho majstra. Do Dortmundu zavítal kráľovský Real Madrid. Madridčania však nepredviedli najlepší výkon, hráči Borussie boli rýchlejší a pohotovejší. Fanúšikov Realu Madrid zmrazil už v 36.minúte Robert Lewandowski keď sa presadil po chybe stopéra Pepeho. Odpoveď ale nenechala na seba dlho čakať a po krásnej prihrávke Ozila strelil vyrovnávajúci gól Cristiano Ronaldo. To bolo z prvého polčasu asi tak všetko, v druhom polčase to bolo veľmi podobné. Real hral veľmi kostrbato a tak vynikali akcie domácich. Po dvoch či troch príležitostiach, ktoré sa neujali prišla strela Marcela Schmerzela spoza šestnástky a tá už spadla do siete. Madridčania sa ani po tomto momente nezobudili a tak Borussia  na domácom ihrisku zaslúžene bodovala a do tabuľky si pripíše 3 body.



Prekvapenia ale pokračovali aj naďalej. Amsterdam Aréna hostila milionársky Manchester City. Ciele the Citizens sa začali napĺňať v 22.minúte keď sa presadil hosťujúci Samir Nasri. To bolo ale zo strany Anglického majstra všetko a na veľké prekvapenie začali hráči Ajaxu na ihrisku dominovať, postupne sa presadili de Jong, Moisander a Eriksson, otočili tak vývoj stretnutia na 3:1. Hostia z Manchestru teda cestujú domov naprázdno s čím nebude určite spokojný tréner Roberto Mancini a ani vedenie Man. City.



Najväčší šok ale diváci  mohli určite sledovať v Londýne, kam zavítali hostia z Gelsenkirchenu. Zápas dlho smeroval k nerozhodnému stavu, mužstvá si totiž nedokázali vypracovať väčšie šance . Zmrazenie pre fanúšikov the Gunners prišlo ale v 76.minúte keď sa presadil Huntelaar a poslal tak Schalke do vedenia. Hráči Arsenalu sa z toho už nedokázali prebrať, naopak pri zakladaní útoku prišla zlá prihrávka, ktorú hostia vynikajúco využili a Afellay strielal už do prázdnej brány. Arsenal tak opäť sklamal a čo je horšie, nedokázal streliť ani gól. Arséne Wenger tak mohol len neveriacky krútiť hlavou a bude mať počas týždňa určite nad čím premýšľať.



V ostatných zápasoch mohli tipujúcich potešiť azda len Parížania, ktorí vyhrali na pôde Dinama Zágreb a tak potvrdili rolu favorita, naopak v hernej aj výsledkovej mizérii pokračuje naďalej milánske AC, ktoré prehralo v španielskej Málage 1:0.