Main Content

Queens Park Rangers – zvučná súpiska, katastrofálne výsledky

štvrtok, 25. október 2012 12:57 | Autor: Erik Tejedi

Queens Park Rangers – zvučná súpiska, katastrofálne výsledky
Queens Park Rangers – zvučná súpiska, katastrofálne výsledky | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk, foto SITA

Jedným z tímov Premier League, ktoré prešli cez leto najväčšou zmenou bol Queens Park Rangers. Najmenší londýnsky klub v Premiership vybudoval káder, ktorému sa predpovedala výborná sezóna. Lenže ako sa zdá platí "peniaze ešte nie sú zárukou úspechu”.

V minulej sezóne boli Queens Park Rangers na samom chvoste Premier League a nezostúpiť naspäť do druhej ligy sa im podarilo až v poslednom kole. V ňom síce prehrali s Manchestrom City po infarktovom konci 3-2, ale dve remízy Boltonu v posledných dvoch zápasoch znamenali, že zostávajú v Premiership.

Letne posilňovanie klubu naznačovalo, že v tomto ročníku nás čaká úplne nový Queens Park Rangers. Súpiska dokonca navrávala, že by klub mohol bojovať o miestenky do pohárovej Európy. Ako však vyzerá realita po 8. kolách? QPR sú poslední, na konte majú úbohé tri body za tri remízy. Kde je teda problém?  

Forma hráčov sa ani náhodou nestabilizuje, skôr naopak. Každým zápasom sú viac pod tlakom, nervózni, a katastrofálna štatistika im na dobrej nálade isto nepridáva. Ak sa okamžite nezobudia, bude veľmi ťažké vyhnúť sa zostupovému pásmu, v ktorom sú spolu so Southamptonom a Readingom namočení až po uši.

Na Loftus Road pritom v lete zavítali až desiati noví hráči, a ak k ním prirátame i talentovaného Fábia da Silvu, ktorý prišiel z Manchestru United na hosťovanie, postavenie QPR v tabuľke je doslova zarážajúce.

Nešlo pri tom o žiadne vyhadzovania peňazí do luftu. Účet dokopy za nové posily bol vraj minimálny. Dôvod? Väčšine z hráčov už končila hráčska zmluva, cena zvyšku je  utajovaná. Média ju odhadujú na 10 miliónov libier, pretože klub veľa peňazí získal aj predajom hráčov. Posily ako Ji-Sung, či Bosingwa však nie sú najmladší a aj preto sa vekový priemer kádru vyšplhal na necelých 32 rokov, čo je najviac v celej Premier League.

Vedenie klubu sa cez leto vyjadrilo, že by chcelo zabojovať o TOP10 Premier League a inak to nevidí s hráčmi, ktorých má k dispozícií, ani tréner Mark Hughes. Uvidíme či sa v klube udrží až do konca sezóny, no v prípade že úspešnosť Queens Park Rangers čoskoro rapídne neporastie, pravdepodobne nie.

Ktorí hráči posilnili QPR cez leto?


Stéphane Mbia
z Olympique Marseille, 26-ročný spoľahlivý stopér, reprezentant Kamerúnu
Esteban Granero z Realu Madrid, 25-ročný stredopoliar, ktorému sa predpovedá veľmi vydarená kariéra. V Reale Madrid sa síce výraznejšie nepresadil, no možno to pochopiteľne pripísať obrovskej konkurencií v tíme Pusiniek
Júlio César z Interu Miláno, 32-ročný brankár, reprezentant Brazílie a dlhodobo uznávaný hráč na svetovom fóre
José Bosingwa – 29-ročný portugalský reprezentant, pravý obranca z Chelsea, za ktorú odohral takmer 90 zápasov
Park Ji Sung – 31-ročný hráč z Manchestru United, dlhoročný kapitán Juhokórejskej reprezentácie.
Fabio Da Silva – 21 ročný ľavý krajný obranca, ktorý prišiel do QPR na hosťovanie z Manchestru United. Predpovedá sa mu hviezdna kariéra, podobne ako jeho bratovi – dvojičke – ktorý ostal na Old Trafforde.
Samba Diakité – 23-ročný defenzívny stredopoliar z AS Nancy, 5-násobný reprezentant Mali
Andy Johnson – 31-ročný skúsený útočník z Fulhamu
Ryan Lelsen – 34 ročný skúsený stopér z Tottenhamu
Robert Green – 32-ročný brankár, dlhoročný člen anglickej reprezentácie, ktorý prišiel z West Ham United
Junior Hoilett – 22-ročný krídelník z Blackburnu Rovers. Mimoriadne talentovaný kanadský ofenzívny hráč, ktorého hodnota rastie každým mesiacom.

Ďalší zaujímaví hráči, ktorí boli na súpiske QPR už pred letom:

Adel Taarabt - 23-ročný ofenzívny stredopoliar, juniorsky reprezentant Francúzska a 16-násobný reprezentant seniorského tímu Maroka
Djibril Cissé – 31-ročný skúsený útočník, 41-násobný reprezentant Francúzska
Bobby Zamora – 31 ročný skúsený útočník, dvojnásobný reprezentant Anglicka