Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.10.)

štvrtok, 25. október 2012 14:42 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLETICO MADRID: Tréner Altetica Madrid Diego Simeone verí, že jeho zverenec Radamel Falcao môže raz vyhrať ocenenie pre najlepšieho futbalistu sveta. My len môžeme skonštatovať, že ak “El Tigre“ bude pokračovať v doterajších výkonoch aj naďalej je táto možnosť naozaj reálna.

REAL MADRID:
Vo včerajšom zápase Ligy Majstrov Realu Madrid proti Borrusii Dortmund (Real prehral na pôde Borussie 2:1) sa Bielemu Baletu zranil ďalší hráč. Svoje svalové zranenie si obnovil nemecký záložník Sami Khedira, ktorý duel nedohral. Podľa odhadov doktorov bude Mourinhovi chýbať aspoň dva týždne.
 
REAL MADRID: Francúzske médiá prišli včera večer so zaujímavou informáciou, podľa ktorej sa Real Madrid zaujíma o 22-ročného Kamerunčana obliekajúceho dres Marseille Nicolasa Nkouloua. Ide o talentovaného stopéra, ktorého hodnota sa odhaduje na vyše 10 miliónov eur.

BARCELONA: Barcelone sa do tímu vracia Dani Alvés, ktorý si pred vyše dvoma týždňami v ligovom El Clásicu poranil stehenný sval. Ako sa zdá Brazílčan je už v poriadku, keďže včera  naplno zarezával s tímom na tréningu.

   Dnešné novinky z Premier League nájdete tu >>>

BARCELONA: Španielska disciplinárna komisia dnes ráno rozhodla o tom, že Javier Macherano si nezahrá za Barcelonu jeden zápas. Tento trest dostal Argentínčan za červenú kartu na pôde Deportiva La Coruňa, proti ktorej vedenie Blaugranas ostro protestovalo. Mascherano tak nepomôže mužstvu Tita Vilanovu v stretnutí proti Rayu Vallecano.

BARCELONA: Bývalý prezident Blaugranas, Joan Laporta, zas a znova kritizuje svojho nástupcu Sandra Rosella, za spôsob vedenia katalánskeho klubu. Laporta vyhlásil, že Rosell žije len z toho, čo predtým v Barcelone vybudoval on.

REAL ZARAGOZA: Disciplinárna komisia okrem trestu Mascherana riešila aj nevhodné správanie Manola Jimenéza v zápase proti Granade. Jimenéz bol v tomto zápase vykázaný na tribúnu a z tejto istej pozície si “užije“ aj dva nasledujúce duely.

REAL SOCIEDAD:
Štadión Realu Sociedad, Anoeotu, čaká rekonštrukcia, teda aspoň podľa slov prezidenta klubu Jokina Aperribaya. Tŕňom v oku je podľa fanúšikov a vedenia bežecká dráha, ktorá vzdiaľuje divákov od hráčov. Zvýšiť by sa mala aj samotná kapacita, ktorá by po prestavbe mala poňať aspoň 40 000 divákov. Na tento projekt bolo od vedenia španielskeho tímu vyhradených 62 miliónov eur, no žiadny oficiálny projekt zatiaľ schválený nebol.

MALLORCA: Skupina tímov Primera Division a Segunda Division s názvom G-30, ktorá protestuje proti nespravodlivému rozdeľovaniu televíznych práv, začala vymáhať 21 miliónov eur od Mallorcy, ktorá podľa všetkého porušila práva tejto skupiny. Ostatné tímy pohnali túto žalobu pred súd a uvidíme až neskôr, či bude Mallorca musieť tieto peniaze nakoniec zaplatiť.