Main Content

Premier League: Nový tréner Liverpoolu Hodgson chce vrátiť klub na víťaznú šnúru

piatok, 2. júl 2010 15:41 | Autor: TASR

Roy Hodgson prichádza do Liverpoolu vrátiť slávny futbalový klub na cestu úspechu. Nečaká ho ľahká úloha, veľa naznačil už pomerne bezproblémový súhlas Rafaela Beníteza s odstupným za predčasné ukončenie spolupráce po nevydarenej sezóne.

Teraz už bývalý kouč Fulhamu sa upísal "The Reds" v kádri so slovenským reprezentačným stopérom Martinom Škrtelom na tri roky. Na Anfield Road musí byť pripravený na takmer krízový stav. Finančné problémy, vysoký dlh, hľadanie nového majiteľa - to je súčasná realita stále ešte najúspešnejšieho klubu v dejinách anglického futbalu. "Nie je správny čas na debaty o peniazoch. Finančná situácia je taká, aká je, všetci ju dobre poznajú. Sú tu kvalifikovanejší ľudia na túto oblasť," začal nepríjemnou témou Hodgson. "Rozprával som sa s majiteľmi prostredníctvom telefónnej konferencie. Táto práca je veľkou výzvou. Mám za sebou niekoľko angažmánov, ale tento sa dá porovnávať len s tým v Interi Miláno. Som pripravený obetovať mu veľa času, snáď ale cesta k úspechu nebude trvať dlho. Ak sa nepodarí získať nejaké trofeje už v nasledujúcej sezóne, azda klub nestratí trpezlivosť a dovolí mi napraviť to v tej ďalšej," pokračoval 62-ročný kouč apelujúc na vernosť známemu sloganu Liverpoolčanov: "Tento klub je jedným z tých, ktoré sa riadia svojím mottom. ´Nikdy nebudete kráčať sami.´ Imponujúca veta. Niet vhodnejšej chvíle na vyjadrenie podpory klubu nachádzajúcemu sa v ťažkých časoch. Niet žiadnym umením podporovať klub, keď sa mu darí."

Hodgson sa pred rozhodnutím radil s jedným zo svojich predchodcov. "Zhováral som sa s Gérardom Houllierom. Povedal mi, že Liverpool je fantastický klub. Tešil sa dobrému menu u fanúšikov, dúfam, že mne sa to tiež podarí," dodal Hodgson.