Main Content

14. kolo Corgoň ligy: Ako tipovať?

sobota, 27. október 2012 12:54 | Autor: Filip Chudý

14. kolo Corgoň ligy: Ako tipovať?
14. kolo Corgoň ligy: Ako tipovať? | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Dnes nám počasie ukazuje horšiu tvár, čo iba zvýrazňuje fakt, že jesenná časť súťaže je v záverečnej fáze. Dnes je na programe päť zápasov. Prinášame vám pohľad na sobotné zápasy 14. kola Corgoň ligy.

Ako tipovať

Dnes sa všetky zápasy začínajú skôr ako zvyčajne. Derby dvoch Spartakov začne už o 14:00 a zvyšné štyri zápasy o pol hodinu neskôr. Počasie môže dnes pomôcť mužstvám s bojovnejším herným prejavom. Aj preto bude toto kolo výsledkovo nevyspytateľné a niet v ňom zápasu, ktorý by sa dal označiť za tutovku. To potvrdzujú aj štatistiky vzájomných zápasov, keď iba Ružomberok je už dlhodobo úspešný v derby s Banskou Bystricou, ktorá už má z neho zrejme aj komplex. V tomto zápase odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase (kurz v našej tipovacej lige je 1,62), pretože to napovedajú aj sezónne čísla oboch mužstiev.

Doma budú hrať aj obe mužstvá z východu Slovenska, ktoré v tejto sezóne v domácom prostredí ešte neprehrali. Košice hostia rozbehnutú Senicu, ktorá už musí niekde naraziť a na opačnom konci republiky je to pravdepodobné, preto odporúčame tip 1X (kurz v našej tipovacej lige je 1,38).

Prešov hostí Trenčín, ktorému už môžu pomôcť administratívne vybavení Kubík a Adi. Domáci budú predovšetkým brániť a hostia útočiť. Tu viac veríme hosťom, ale top bude s poistkou X2 (kurz v našej tipovacej lige je 1,47).

Zápasy Myjava – Trnava a Nitra – Zlaté Moravce sú ťažko čitateľné, keďže posledné dve mužstvá tabuľky musia urobiť všetko pre dôležité body.