Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (20.–27.10.)

sobota, 27. október 2012 14:43 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (20.–27.10.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (20.–27.10.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Tomáš Tomek (ŠHK 37 Piešťany) 29/1, PP, 29/2- 24-ročný brankár Piešťan nastúpil v minulom týždni do oboch duelov svojho tímu a v oboch si na konto pripísal víťazstvá. Najprv pomohol nováčikovi k triumfu nad Zvolenom 2:3 po samostatných nájazdoch. Svoj tím doviedol až do rozhodujúcich shootoutov, do nich však nastúpil jeho kolega Jozef Ondrejka, známy špecialista na nájazdy. Keďže Tomek stál v bráne na začiatku zápasu, víťazstvo sa zapisuje do jeho štatistík. V tomto meraní síl kryl 27 z 29 striel. Druhé víťazstvo v týždni zaznamenal vo včerajšom zápase s Popradom, v ktorom inkasoval len jeden gól a Piešťany vďaka jeho 28 zákrokom porazili Poprad na domácom ľade jasne 4:1. Tomek počas uplynulých 7 dní chytal s úspešnosťou zákrokov 94,8%.

Obrancovia

Radoslav Suchý 0+2 (HK Poprad) - Bývalý slovenský reprezentant v nami meranom období zaznamenal dva kanadské body. Oba si pripísal v zápase trinásteho kola, keď jeho Poprad hostil Žilinu. Poprad zvíťazil aj jeho zásluhou 5:1. Suchý potvrdzuje napriek pokročilému veku, že patrí naďalej medzi najlepších obrancov na slovenských klziskách.

Peter Ordzovenský 1+1 (HK Nitra)
- Nitriansky bek sa dokázal presadiť v nedeľňajšom dueli trinásteho kola, keď jeho Nitra hrala na ľade martinského klubu. Ordzovenský výraznou mierou prispel k víťazstvu hostí, keď si najprv pripísal jednu gólovú prihrávku a v 49. minúte puk z jeho hokejky skončil v sieti, čím stanovil konečný výsledok 1:5.

Útočníci

Martin Segľa (HK Nitra) 3+0 - Prešovský odchovanec si v období 20. – 27. októbra pripísal do svojich štatistík tri body za tri presné zásahy do čierneho. Najprv sa jedným gólom prezentoval v dueli v Martine a ďalšie body zaznamenal v piatkových stretnutiach, keď veľkou mierou prispel k domácemu víťazstvu Nitry nad Skalicou (3:1).

Marcel Holovič (HK 36 Skalica) 0+4 - Marcel Holovič, 25-ročný stredný útočník Skalice, získal v minulom týždni 4 body. Všetky si pripísal za asistencie. Najprv dvakrát prihrával v zápase Záhorákov s Banskou Bystricou, ktorý Skalica vyhrala 5:2. Darilo sa mu taktiež v ružinovskej aréne, kde slovenská „dvadsiatka“ hostila Skaličanov s navrátilcom Pálffym v kádri. Center Skalice si pri výhre 2:5 pripísal ďalšie dve gólové prihrávky.

Henrich Ručkay (ŠHK 37 Piešťany) 1+3
– Henrich Ručkay je druhým hráčom, ktorý si za uplynulých sedem dní obohatil štatistiky o štyri kanadské body. So svojím mladším bratom Jakubom hrajú už dlhé roky spoločne v jednej formácií a z tejto spolupráce obaja profitujú, jeho brat Jakub si v minulom týždni pripísal bilanciu 2+1. Henrich najprv minulú nedeľu zaknihoval dva body za gól a asistenciu proti Zvolenu, čím mal veľký podiel na prvej Zvolenskej prehre v tejto sezóne. Ďalšie dva body nazbieral včera za gólové prihrávky v zápase Piešťany – Poprad (4:1), druhá asistencia smerovala na víťazný gól stretnutia.