Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.10.)

nedeľa, 28. október 2012 13:59 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (28.10.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Do prestupovej akcie Realu Madrid s názvom “Gareth Bale“ by sa mohol zapliesť aj portugalský obranca Pusiniek Fabio Coentrao.  Tréner Spurs André-Vilas Boas sa totiž vyjadril, že by chcel mať Fabia vo svojom tíme, a tak je dosť možné, že Biely balet ponúkne za Balea práve Coentraa a peniaze na dorovnanie.

REAL MADRID:
Tréner Realu Madrid, José Mourinho, si opäť vystrelil z novinárov. “ The Special One“ na predzápasovej tlačovej konferencii pred večerným stretnutím s Mallorcou totiž vyhlásil, že na ľavom kraji obrany sa objaví argentínsky útočník Gonzalo Higuain.

REAL MADRID: Vedenie Bieleho baletu dnes rozhodlo, že skúsenému stopérovi Richardovi Carvalhovi nebude po tejto sezóne predĺžená zmluva a tak si bude musieť bývalý hráč Chelsea a Porta hľadať nový angažmán.

   Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>

BARCELONA: Vo včerajšom zápase Rayo Vallecano s Barcelonou (0:5) strelil Lionel Messi svoj jubilejný 300. gól v profesionálnej kariére, ku ktorému neskôr pridal aj zápis číslo 301. 3–násobný držiteľ Zlatej lopty zaznamenal doposiaľ za Barcelonu 270 gólov a ďalších 31 pridal v drese národného tímu Argentíny.

BARCELONA: Včerajší zápas na pôde Rayo Vallecana bol mimoriadny aj pre kormidelníka Blaugranas Tita Vilanovu, ktorý vyrovnal doterajší rekord trénera Luisa Van Gaala, ktorému sa v sezóne 1997/98 podobne ako Vilanovi nazbierať s Barcelonou v úvodných deviatich kolách ligy 25 bodov. Vilanova tak môže už v najbližšom kole tento rekord vylepšiť.

ATHLETIC BILBAO:
Podľa španielskych médií začína mať tréner Manchestru United, Sir Alex Ferguson, eminentný záujem o mladý talent Athletic Bilbao, Ikera Muniaina. Ako uviedli španielske periodiká prestupové jednania by sa mali začať už v novembri, keďže Ferguson by Muniaina rád získal už v zimnom prestupovom okne.

ATLETICO MADRID: Madridský klub si dnes zmeria sily s v kríze sa zmetajúcou Osasunou a do nominácie Diega Simeoneho sa vracia aj turecký záložník Arda Turan, ktorý si stihol doliečiť svoje zranenie členku.

INÉ: Bývalý záložník Valencie a súčasná hviezda Chelsea, Juan Mata, sa pre novinárov vyjadril, že nemá rád španielsku ligu hlavne kvôli jej nevyrovnanosti. Španielsky záložník taktiež uviedol, že sa nediví hráčom, ktorí opúšťajú La Ligu práve z tohto dôvodu.