Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 3. Štvrťfinále: Argentína - Nemecko

sobota, 3. júl 2010 11:27 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 3. Štvrťfinále: Argentína - Nemecko
Analýzy MS 2010 vo futbale: 3. Štvrťfinále: Argentína - Nemecko | zdroj: SITA

V Kapskom meste sa dnes od 16-tej hodiny odohrá podľa mnohých predčasné finále tohtoročných MS vo futbale. Tretiu štvrťfinálovú dvojicu totiž tvoria mužstvá Argentíny a Nemecka. Prečítajte si našu predzápasovú analýzu.


Argentína - Nemecko, 3. júla od 16:00

Nemci sa na šampionáte ukazujú v dobrom svetle a po osemfinálovej jasnej výhre nad Anglickom (4-1) sa stali jedným z horúcich favoritov na zisk trofeje. Proti “Albionu” predviedli zverenci Joachima Lowa vynikajúci futbal a zaslúžene postúpili do štvrťfinále. V skupine hrali taktiež dobre, hoci prehrali so Srbmi, keď sa nechal vylúčiť Klose.
 
Argentíne sa na šampionáte darí ešte viac a po troch víťazstvách v základnej skupine si v osemfinále poradili s Mexikom 3-1. Musíme však dodať, že minimálne do prvého gólu Tevéza, ktorý padol z ofsajdu bolo Mexiko v osemfinále lepším tímom.
 
Zaujímavosťou je, že obe mužstvá sa do štvrťfinále prebojovali aj vďaka chybným rozhodnutiam čiarových arbitrov. V dueli Nemecka s Anglickom rozhodcovia neuznali regulárny gól Angličanovi Frankovi Lampardovi na 2-2. Argentíne naopak uznali gól Carlosa Tevéza z jasného ofsajdu. Napriek tomu musíme dodať, že v oboch zápasoch boli tieto mužstvá lepšie a tak si aj napriek pomoci rozhodcov postup zaslúžili.
 
Nemcov trápi menšie zranenie Lukasa Podolskeho, ktorý by však podľa posledných informácií mal do zápasu zasiahnúť od úvodných minút. Podolsky sa napriek nie práve najlepšej sezóne v Bundeslige prezentuje na MS výbornou hrou a tak by jeho prípadná absencia poriadne naštrbila plány Joachima Lowa.
 
Nezahrá si však Cacau, keďže jeho svalové zranenie si vyžiada dlhšie liečenie. Na jeho miesto sa znova postaví Mesut Ozil, alebo ako prezývajú spoluhráči “nemecký Messi”.
 
Argentíne sa vráti na lavičku po zranení Walter Samuel, no nepredpokladá sa, že ho Maradona zaradí do základnej zostavy. Na jeho poste má totiž obrovskú konkrenciu v Nicolasovi Burdissovi a Martinovi Demichelisovi.

Predpoveď:  Strieľanie gólov je silnou stránkou oboch tímov. Nemci strelili zatiaľ 9 gólov a Argentína dokonca 10. Preto veríme, že aj dnes sa obé mužstvá aspoň raz presadia. Náš tip je, že oba tímy strelia aspoň jeden gól. 

Náš tip:oba tímy dajú gól (kurz 1,75 na bet365.com)