Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 4. Štvrťfinále: Španielsko - Paraguaj

sobota, 3. júl 2010 11:40 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 4. Štvrťfinále: Španielsko - Paraguaj
Analýzy MS 2010 vo futbale: 4. Štvrťfinále: Španielsko - Paraguaj | zdroj: SITA

Vo večernom súboji sa stretne Paraguaj so Španielskom. Úradujúci Majstri Európy Španieli budú bojovať len o ich historicky druhú účasť medzi najlepšou svetovou štvoricou, kým Paraguaj už vlastný rekord vyrovnal a tak ho môže už len vylepšiť.


Španielsko - Paraguaj, 3. júla od 20:30

Prvý a zároveň poslednýkrát sa do semifinále dostali Španieli v roku 1950 počas MS v Brazílii. Vtedy sa však turnaja zúčastnilo len 13 tímov. Pred dvoma rokmi sa „La Furia Roja“ po triumfe na EURO zbavila nálepky tímu, ktorý nedokáže vyhrávať veľké turnaje.

Paraguaj sa prezentoval na tomto šampionáte dobrými výkonmi predovšetkým v defenzívnej činnosti. V doterajšom priebehu inkasovali len jediný gól. Na druhej strane sa však presadili strelecky len trikrát v štyroch zápasoch, čo vôbec nie je dobrá vizitka.
 
Španielsky vysoký útočník Fernando Llorente by sa dnes mohol objaviť v základnej zostave Španielov, po tom čo hral veľmi dobre proti Portugalsku po striedaní Ferdnanda Torresa. Tréner Vincente del Bosque sa však vyjadril, že Torres má stále jeho plnú podporu. Tak uvidíme koho napokon zaradí na hrot útoku.
 
Ďalšia útočná hviezda „La Furia Roja” David Villa, ktorý skóroval aj proti Portugalcom, je jedným z lídrov tabuľky strelcov. Momentálne má rovnako ako Róbert Vittek a Gonzalo Higuaín na konte štyri góly.  
 
Stredopoliar Javi Martinez sa v piatok zapojil do tréningového procesu a tak by dnes mohol zasiahnuť do hry. Naopak Raul Albiol dnes nenastúpi pre zranenie kolena.
 
Paraguaj sa do štvrťfinále dostal už po tretíkrát po penaltovom roztrstrele. Tentoraz triumfoval nad Japonskom s bilanciou 5 premenených pokutových kopov z 5 pokusov.
 
Tréner Juhoameričanov Gerardo Martino dúfa, že v dnešnom zápase sa konečne presadí aj niektorí z jeho útočníkov. Tlak bude najmä na Roque Santa Cruzovi, Lucasovi Barriosovi a Nelsonovi  Valdezovi, z ktorých ani jeden ešte neskóroval.
 
V bránke Paraguaju bude opäť ich kapitán Justo Villar. Obranná línia by mala byť tiež bez zmeny, teda Bonet, Alcaraz, Da Silva a Rodriguez.

Predpoveď: Očakávame postup Španielov a veríme, že víťazný náskok si vytvoria už v prvom polčase. Preto tipujte výherné skóre pre Španielov v prvom aj v druhom polčase.

Náš tip:polčas/konečný výsledok Španielsko/Španielsko (kurz 2,30 na bwin.com)