Main Content

Z tlačovky po zápase jesene: Adelaar kričal na novinára!

pondelok, 29. október 2012 11:43 | Autor: Filip Chudý

Z tlačovky po zápase jesene: Adelaar kričal na novinára!
Z tlačovky po zápase jesene: Adelaar kričal na novinára! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Zápas jesene Žilina – Slovan sa skončil bezgólovou remízou, keď obe mužstvá hrali dobre v strede poľa a defenzívy si dávali veľký pozor na nebezpečných hráčov súpera. Preto sa paradoxne viac vzruchu udialo na pozápasovej tlačovej konferencií.

Tréneri sa zhodli

Tréner hostí Samuel Slovák zhodnotil zápas takto: „Bol to zaujímavý bojovný zápas, ktorému nechýbala technická stránka. Obe mužstvá vedeli aká je situácia v tabuľke a prispôsobili sa tomu. Dobre sme držali loptu a škoda čistej šance Halenára. Žilina má kvalitu, ktorú dnes aj ukázala.“

Domáci tréner Frans Adelaar súhlasil so svojím kolegom a dodal:  „Moje mužstvo malo pred Slovanom rešpekt a nebolo hlavne v prvom polčase dostatočne agresívne, čo sa druhý polčas zlepšilo. Naši mladí hráči získali neoceniteľné skúsenosti, čo je pre nás podstatné.”

Stopérske problémy

Obe mužstvá museli prakticky v totožnom čase vynútene striedať svojich stopérov. Hostia poslali na ihrisko namiesto Gorosita Kopica, ktorého Slovák za výkon pochválil, ale verí, že Gorosito sa dá čo najskôr do poriadku, pretože je pre Slovan dôležitým hráčom. Domáci nahradili Akakpa Guimom, a tak sa urobili v ich zostave rošády a na post stopéra sa stiahol Pečovský.

„Pečovský bol najlepším riešením vzniknutej situácie, hoci sme ho neradi stiahli zo stredu poľa, lebo je naším najlepším stredopoliarom“ povedal Adelaar. Slovan nasadil na kraje obrany Bagayoka s Pauschekom, čím chcel eliminovať rýchlych krajných hráčov súpera, čo sa mu aj podarilo.

Slovák nestriedal

Až na vynútené striedanie Gorosita tréner hostí Slovák nevyužil možnosť zasiahnuť do deja zápasu.

Mužstvo šlapalo, preto som nestriedal a veril som na brejky, čo sa aj stalo. Škoda Halenárovej šance, ktorý  je jeden z najlepšie pripravených hráčov po fyzickej stránke v lige a má veľké skúsenosti“ povedal Slovák a vyjadril sa aj na adresu Žofčáka, ktorý bude podľa neho ešte lepší ako býval pred zranením, ale aj teraz bol pre mužstvo veľmi potrebný, pretože inteligentne vypĺňal medzery v strede poľa.

Adelaar vybuchol

Tlačová konferencia sa dostávala do svojho záveru, ale ten vyšperkoval domáci tréner Frans Adelaar, ktorý ešte v normálnej tónine konštatoval: „Barčík vie hrať lepšie ako hral dnes. Na ihrisku mal voľnosť, pretože je to kreatívny hráč a nie je jednoduché mu dávať defenzívne úlohy“.

Potom z nepochopiteľných príčin zvýšil hlas a dokonca aj kričal na pýtajúceho sa redaktora denníka Šport Miroslava Hašana, s ktorým má asi osobný problém a tiež ho zrejme urazilo to, že mal odpovedať na otázku o svojich taktických zámeroch v zápase. Nech je ako chce, toto by si nemal dovoliť nikto.