Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.10.)

utorok, 30. október 2012 13:19 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.10.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (30.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: V médiách sa objavili špekulácie o tom, že parížsky veľkoklub PSG sa pokúsi o nemožné a to získať z Barcelony Lionela Messiho. Kým sa z fám stali aspoň podložené fakty stihol na to reagovať samotný Argentínčan s vyhlásením, že v žiadnom prípade Barcelonu neopustí. ,,PSG? Nie, nie! Mám najlepších spoluhráčov na svete, bojujeme každý rok o trofeje,” odpovedal Messi na otázku novinárov, či by ponuku PSG zvažoval.

BARCELONA:
Lionel Messi si včera večer prevzal ocenenie Zlatá kopačka pre najlepšieho strelca ligovej sezóny 2011-2012, keď dokázal nastrieľať v jednom ročníku až neuveriteľných 50 gólov. Messi však tento rekord možno prekoná už v tejto sezóne, v ktorej má po 9 zápasoch na konte už 13 presných zásahov.

  Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>


ATLÉTICO MADRID:
Talentovaný brankár Atlética Madrid Thibaut Courtois (ktorý v Atléticu hosťuje z FC Chelsea), napriek skvelému štartu jeho tímu do novej sezóny La Ligy, v ktorej je Atlético len o skóre druhé za Barcelonou, krotí vášne a upozorňuje, že je ešte veľmi predčasné hovoriť o útoku na ligový titul. Courtois pripomína, že prioritou klubu je zabezpečiť si miestenku do budúcej sezóny Ligy majstrov.

DEPROTIVO LA CORUŇA:
32-ročný skúsený útočník nováčika La Ligy Deportivo la Coruňa Riki (celým menom Iván Sánchez Rico Soto) vyjadril presvedčenie, že jeho tím sa dostáva do formy a bude v tabuľke postupne smerovať k čoraz lepším pozíciám. La Coruňa je momentálne až na 18.priečke.

VALENCIA
: Jérémy Mathieu podľa najnovších informácií napriek problémom s achilovkou nemusí absolvovať operáciu. Francúzsky obranca sa pokúsi obísť operáciu dopriatím si dlhšieho oddychu. Počíta sa s tým, že do tréningu nezasiahne aspoň 2 týždne, potom sa uvidí čo ďalej.

ATLÉTICO MADRID:
Radamel Falcao poprel špekulácie, podľa ktorých by mal v zime opustiť Atlético Madrid a zamieriť do Premier League. Naopak vyhlásil, že je v Madride veľmi spokojný. Zaujímavé je aj to, že mu Atlético Madrid vraj pripravuje nový viacročný kontrakt a to napriek tomu, že nedávno pripustilo vyriešenie finančných problémov klubu jeho predajom.