Main Content

MS 2010: "Nevyhrali sme podvodom," bráni sa Tabárez

sobota, 3. júl 2010 11:47 | Autor: TASR

Tréner uruguajskej futbalovej reprezentácie Óscar Tabárez sa postavil na obranu svojich zverencov, ktorí v piatkovom dramatickom štvrťfinále MS 2010 zdolali Ghanu 4:2 po strelách zo značky pokutového kopu.

Zdalo sa, že duel, ktorý sa v riadnom hracom čase skončil remízou 1:1, nevyvrcholí penaltovou lotériou, lebo v 123. min mala Ghana výhodu pokutového kopu. Strelec Gyan však zaváhal. Excelentnej príležitosti na ukončenie stretnutia predchádzala zložitá situácia v uruguajskej šestnástke, keď loptu dvakrát v krátkom slede vyrazil z bránkovej čiary hráč z poľa, v druhom prípade ale útočník Suárez použil zákrok z talónu volejbalistov a rukou zabránil jasnému gólu. Dvadsaťtriročný zakončovateľ Ajaxu Amsterdam následne dostal od portugalského arbitra Olegaria Benquerencu červenú kartu, no Asamoah Gyan z penalty iba opečiatkoval brvno.

"Bola to inštinktívna reakcia, rukou vyrazil loptu a dostal červenú kartu. V ďalšom zápase si nezahrá, takže zaplatil cenu za svoje rozhodnutie. Suárez predsa nemohol vedieť, že Ghana pokutový kop nepremení. Nie je fér povedať, že sme zvíťazili vďaka podvodu. Nebol to z našej strany krásny futbal, ale tvrdo sme bojovali. Sme medzi najlepšou štvoricou na svete, kto by si to pred šampionátom pomyslel? Uvidíme, kam sa až môžme dostať. Kvalitu súpera si uvedomujeme, no určite nehádžeme uterák do ringu," povedal Tabárez. Suárez svoj zákrok označil za najnovšiu verziu "Božej ruky". Uruguaj sa vo svojom prvom semifinále na svetovom šampionáte od roku 1970 v utorok 6. júla stretne s Holandskom, ktoré vyradilo Brazíliu 2:1.