Main Content

Winter Classic pravdepodobne ďalšou obeťou lockoutu

štvrtok, 1. november 2012 12:22 | Autor: Peter Ligas

Winter Classic pravdepodobne ďalšou obeťou lockoutu
Winter Classic pravdepodobne ďalšou obeťou lockoutu | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk

Vedenie NHL už zrušilo 326 duelov, 82-zápasová sezóna už je taktiež pasé a vyzerá to tak že aj novoročný hokejový sviatok, Winter Classic bude zrušený. Rozhovory medzi NHLPA a riaditeľstvom NHL sa v posledných dňoch nepohli ani o krok a ak čoskoro nedôjde k nečakanému obratu v týchto rokovaniach, zápas pod holým nebom nebude.

Toto stretnutie je jednou z najväčších udalostí v sezóne NHL, sledovanosťou sa približuje finále Stanley Cupu. Tohtoročný zápas je naplánovaný na 1. januára, na Michiganský štadión v Michigane. Majú sa v ňom stretnúť hokejisti Toronta Maple Leafs a Detroitu Red Wings. Pre Detroit by to bola druhá účasť v stretnutí takéhoto typu, pre Toronto prvá. Vzhľadom na vysokú kapacitu Michiganského štadióna, takmer 110-tisíc miest, sa v prípade odohratia zápasu očakáva prekonanie bývalého diváckeho rekordu. Ten drží štadión Ralpha Wilsona kde sa v roku 2008 odohral Winter Classic medzi Pittsburgh a Buffalom za povzbudzovania 71-tisíc fanúšikov.

V piatok je posledný deň splatnosti zálohy za používanie štadiónu pre Michiganskú Univerzitu, ktorá je vo výške 250-tisíc dolárov. Ak zápas nebude zrušený so piatka, vedenie NHL bude platiť univerzite za každý deň omeškania. Keďže tento týždeň nie sú pripravené žiadne stretnutia medzi oboma stranami, musel by sa stať zázrak aby sa na zrušení tejto oslavy hokeja niečo zmenilo.