Main Content

Košice zdolali po dráme Skalicu, Žilina nestačila na Trenčín

piatok, 2. november 2012 20:30 | Autor: TASR

Výsledky 17. kola slovenskej hokejovej extraligy.

HK Poprad - HK Nitra 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 44. Balán (Hvila) - 31. R. Tománek (Stümpel), 58. R. Tománek (Stümpel, Jokila)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik - Gajan, V. Snášel, 1283 divákov

Zostavy:
Poprad: Sidor - M. Šterbák, J. Špelda, Kovačevič, D. Kramár, Pentikäinen, M. Kurali, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Koskinen, D. Buc - Sabolič, B. Rapáč, S. Takáč - Matúš Paločko, Gríger, Homa
Nitra: M. Valent - Nadášdi, Trefný, Vosátko, Ordzovenský, Árvay, Rais, F. Kuzma - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - R. Tománek, Stümpel, Jokila - Podstavek, Hamrák, Kadura - Pupák, Šiška, Kmeč

Hlasy:
Jozef Škrak (tréner Popradu): "Nitrania hrali výborne v defenzíve. Druhá tretina bola z našej strany najslabšia. V tretej tretine sme zvýšili aktivitu a po vyrovnávajúcom góle sme ožili, ale hostia dostali výhodu presilovej hry, ktorú využili na víťazný gól."
Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Bol to pokojný zápas. V úvodnej tretine sme mali mnoho šancí a jeden strelený gól bol málo. V záverečnej časti si domáci vytvorili tlak a boli blízko k bodu. Gólom v závere trochu nečakane vezieme do mov tri body. "

I. tretina
Skóre duelu mohol otvoriť už v 3. min Martin Segľa, ale puk v bránkovisku po jeho strele v poslednej chvíli zakryl brankár Sidor. V 10. min si Hamrák položil Sidora, ale trafil len ľavú žŕdku jeho svätyne. Krátko na to mohol skóre otvoriť na druhej strane B. Rapáč, ale jeho strelu švihom Valent zneškodnil. V 14. min po tvrdom projektile Hvilu nevydržalo plexisko, čo malo za následok predčasné ukončenie prvej tretiny a jej dohratie na začiatku prostrednej časti.

II. tretina
V jej úvode sa v ideálnej streleckej pozícii ocitol Buc, ktorého strela sa obtrela o ľavú žŕdku bránky. V 27. min zostal pred Sidorom osamotený Vosátko, ktorý však opäť predviedol neúspešnú sťahovačku a strele Tomasa zabránila v ceste do siete Valentova vyrážačka. Skóre otvorili hostia až v 31. min, keď obrana pozabudla na voľného Tománka, ktorý pohotovou strelou z medzikružia nedal Sidorovi šancu. Popradčania sa snažili čo najrýchlejšie vyrovnať, ale Balán v gólovej šanci tesne minul a Buc nastrelil druhýkrát len ľavú žŕdku. Posledný gólový závar minútu pred koncom tretiny vyriešil Valent posunutím bránky.

III. tretina
Vyrovnávajúci gól sa domácim podarilo vsietiť až v úvode záverečnej časti, keď presilovú hru bleskurýchle využil po dorážke Balán. V 48. min prišli veľké chvíle gólmana Valenta, ktorý akrobatickým zákrokom zabránil skórovať Saboličovi a krátko nato vyriešil aj nebezpečnú skrumáž. Popradčania stupňovali tlak a často sa pokúšali o streľbu, ale nevedeli nájsť recept na odkliatie čara nitrianskeho gólmana. K slovu sa v ďalších minútach dostali aj Nitrania a gól visel pre zmenu aj na druhej strane. Svoje umenie však predviedol aj Sidor, keď si poradil so zakončením Jokilu, Nádašdiho a Stümpela. Vylúčenie Vandasa v závere tretiny nielenže zastavilo vrcholiace úsilie domácich, ale ponúklo hoťom presilovku, ktorou nepohrdli a využili ju po strele Tománka na rozhodujúci gól zabezpečujúci cenné tri body.








Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)

Góly: 11. Sojčík (Lelkeš, Tybor), 14. Tybor (Koma, Lelkeš), 19. Marosz (Lintner, J. Gašparovič), 24. Lintner (T. Klíma, Tybor), 59. Biro (Sojčík, Tybor) - 12. T. Sýkora, 23. Rúfus (V. Škoda, Lažo), 43. Drevenák (Lažo)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše R. Krajči (Žilina) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - J. Tvrdoň, Výleta, 1870 divákov

Zostavy
Trenčín: Kristín - Lintner, Biro, J. Koma, Imrich, Vizváry, T. Bokroš - J. Gašparovič, Marosz, J. Pardavý st. - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Jakúbek, T. Klíma, Šišovský - B. Mravík, Broska, M. Adamec
Žilina: M. Laco - Rúfus, D. Devečka, Brcko, Harant, J. Dlouhý, Leško, Sekáč - Važan, V. Škoda, Lažo - M. Kokavec, T. Troliga, T. Varga - Drevenák, O. Ďuriš, R. Krajči - Drábek, Valášek, T. Sýkora

I. tretina
Zápas sa rozbehol vlažne, ale mužstvá v polovici úvodnej časti aspoň pripravili divákom zaujímavú gólovú prestrelku.V 11. min prekvapil poloodrazený puk z tesnej blízkosti hosťujúceho brankára, ktorý už nestačil zareagovať a Trenčín sa zásluhou Sojčíka ujal vedenia. Už za 38 sekúnd však Žilina odpovedala Sýkorovou peknou strelou do šibenice, no v 14. min Dukla zužitkovala presilovku po Tyborovej strele švihom k žŕdke spoza protihráčov. V tejto fáze zápasu boli domáci efektívni v početnej výhode a necelé dve minúty pred prvou prestávkou svoj náskok zvýšili, keď Lintnerovu nevydarenú strelu zachytil Marosz a spomedzi kruhov zavesil.

II. tretina
Na začiatku druhej tretiny hrali hostia presilovku o dvoch hráčov, čo v 23. min využil Rúfus delovkou od modrej čiary pod hornú žŕdku na zníženie, ale už o poldruha minúty sa pred bránku natlačil Lintner a prepasíroval puk do siete - 4:2. Trenčín potom pridal na aktivite a zatlačil súpera, Žilina sa však dokázala spod náporu vymaniť a pred tretím dejstvom si udržala nádej na dobrý výsledok.

III. tretina
V 43. min ju ešte posilnil Drevenák, ktorý doklepol do odkrytej bránky odrazený puk a hostia sa opäť dostali súperovi na dosah. Nie síce príliš kvalitná, ale aspoň bojovná hra udržiavala v zápase napätie. Obe mužstvá mali síce zopár šancí, ale nedokázali z nich nič vyťažiť. O víťazovi priemerného stretnutia sa definitívne rozhodlo až v 68 sekúnd pred koncom, Biro pekne trafil do horného rohu žilinskej bránky a poistil pre Trenčín cenné víťazstvo.











HC Košice - HK 36 Skalica 4:3 (3:1, 0:0, 1:2)

Góly: 2. P. Svitana ( Róbert Huna, Richard Huna), 3. T. Marcinko (Pašek), 5. Róbert Huna (Richard Huna) 60. Š. Novotný (Marek Slovák) - 5. Kudrna, 41. Vyrúbalík (Bartánus, Školiak), 52. Holovič (Kutálek, Klejna)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: l, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jura, P. Korba, Rovenský, 4051 divákov

Zostavy:
Košice: Hylák - Michal Novák, Šeda, Deyl, M. Macejko, Matúš Chovan, M. Takáč - Spilar, Marek Slovák, R. Jenčík - Š. Novotný, T. Marcinko, Pašek - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna
Skalica: Trenčan - Ďatelinka, Vyrúbalík, L. Kozák, I. Jankovič, Barák, Srnec - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - M. Bartánus, Stieler, Kudrna - Kutálek, Holovič, J. Jurík - Bezúch, Klejna

I. tretina
Úvodná päťminútovka bola v Košiciach mimoriadne bohatá na góly. V 69 sekunde sa po dorážke presadil Svitana, jeho gól odobril videorozhodca. V 3. min Pašek našiel Marcinka a ten zblízka prekonal Trenčana. V 5. min to bolo už 3:0 pre oceliarov. V presilovke štyroch proti trom bol na konci ukážkovej akcie domácich Róbert Huna. Skaličania si vzápätí vzali oddychový čas a ešte v 5. min strelili gól v hre štyroch proti štyrom, keď Takáčovi ušiel puk a Kudrna prekonal Hyláka. Košický brankár si potom poradil so strelou Stielera.

II. tretina
V 29. min hrali hostia v početnej výhode o dvoch hráčov a po tvrdej rane Ďatelinku zazvonila žŕdka domácej svätyne. V oslabení sa potom dostal do nájazdu Deyl, ale prestrelil. Svitana to v 33. min skúšal strelou švihom, úradovala vyrážacka Trenčana. Ten musel po šanci Jenčíka zasahovať a následne betónom vyrazil strelu Slováka. V 37. min zlikvidoval šancu Richarda Hunu. V poslednej minúte druhej tretiny trafil Svitana žŕdku.

III. tretina
Hneď na začiatku tretej časti dala Skalica kontaktný gól, keď Bartánusovu strelu ešte Hylák vyrazil, ale na Vyrúbalíkovu dorážku nestačil. Domáci mali potom sľubné šance, ale Jenčík ani Novotný sa nepresadili. V 52. min Záhoráci vyrovnali, keď osamotený Holovič trafil parádne, ale 8 sekúnd pred koncom tretej tretiny zabezpečil tri body Košiciam strelou v páde Novotný.

© WEBNOVINY