Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.11.)

sobota, 3. november 2012 14:42 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.11.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Trojnásobnému najlepšiemu hráčovi sveta Lionelovi Messimu sa včera v dopoludňajších hodinách narodil syn. Argentínsky útočník kvôli maličkému Thiagovi zmeškal včerajší večerný tréning Blaugranas a nie je isté či nastúpi do zápasu proti Celte Vigo.

BARCELONA:
V priebehu najbližších dvoch týždňoch sa do zostavy Barcelony pravdepodobne vráti stopér Carles Puyol, ktorý si v zápase Ligy Majstrov proti Benfice vykĺbil lakeť a mal pauzovať dva mesiace. Ako sa však zdá Puyolov stav sa zlepšuje každým dňom a sám hráč by rád nastúpil už v 11. kole proti Mallorce.

BARCELONA:
Prezident Interu Miláno a bývalý šéf Josého Mourinha, Massimo Moratti, sa pre talianske médiá vyjadril, že štýl hry, ktorý Barcelona v súčasnej dobe predvádza je nudný a bez Messiho by na tom bola omnoho horšie. Moratti taktiež uviedol, že má radšej priamočiarejší štýl hry, ktorý predvádza napríklad práve Mourinhov tím Real Madrid.

  Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>


REAL MADRID & ZARAGOZA:
Dnes večer nás čaká zápas medzi Realom Madrid a Realom Zaragoza. Tréner Zaragozy Manolo Jimenéz sa dostavil na predzápasovú konferenciu, na ktorej prezradil, že jeho tím neplánuje proti Bielemu Baletu postaviť pred bránu “autobus“, ale naopak bude sa snažiť byť stále nebezpečný smerom dopredu. Zaragoza by rada získala s Pusinkami aspoň bod.

MALAGA:
Andalúzskej Malage sa do kádra pomaly vracia francúzsky záložník Jerémy Toulalan, ktorý laboroval so zraneným stehenným svalom. Ako sa však zdá skúsený harcovník je už v poriadku, pretože nechýbal na poslednom tréningu trénera Manuela Pellegriniho.

ATLETICO MADRID:
Tréner Atletica Madrid Diego Simeone sa na pred zápasovej tlačovej konferencii pred večerným stretnutím s Valenciou nechal počuť, že si myslí, že jeho najväčší klenot Radamel Falcao štadión Vincenteho Calderona v zime neopustí, keďže bude chcieť získať v tejto sezóne s “Los Colchoneros“ čo najviac trofejí. Atlético je dokonca zatiaľ nečakane aj v hre o ligový titul, keď je na priebežnom druhom mieste len o skóre za Barcelonou.

ATLETICO MADRID:
Vedenie Atletica pre španielsku televíziu uviedlo, že cez zimné prestupové okno sa pokúsi získať naspäť záložníka Wolfsburgu Diega. Brazílskemu stredopoliarovi sa podľa slov jeho otca v španielsku páčilo a chcel by sa tu čo najskôr vrátiť. Pravdepodobná prestupová čiastka však uvedená zatiaľ nebola.

REAL BETIS:
Odchod defenzívneho záložníka Realu Betis, Beňata Extebarriu, cez zimné prestupové obdobie je už takmer istou záležitosťou a preto tréner Betisu Pepe Mel bude chcieť nájsť za Beňata vhodnú alternatívu. Jedným z často skloňovaných adeptov je aj Esteban Granero z Queens Park Rangers, ktorý len toto leto prestúpil do Anglicka z Realu Madrid.