Main Content

Slovan vyhral v Prahe vo federálnom derby s Levom 1:2!

sobota, 3. november 2012 19:36 | Autor: Martin Gregor

Slovan vyhral v Prahe vo federálnom derby s Levom 1:2!
Slovan vyhral v Prahe vo federálnom derby s Levom 1:2! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Tretie víťazstvo Slovana Bratislava v rade sa zrodilo v Prahe, kde sa po dlhých 19-rokoch zopakoval súťažný duel medzi mužstvami z hlavných miest Česka a Slovenska. Bratislava zdolala miestny Lev po dobrom výkone 1:2.

Hokejisti Slovana Bratislava pricestovali do  Prahy v dobrej nálade, pretože na rozdiel od ich dnešného súpera sa im v poslednej dobe darilo. Kým domáci HC Lev prehral 12 z posledných 14 zápasov Belasí sa tešili minisérií dvoch víťazných zápasov, ktorú dnes predĺžili už na tri.
Od úvodu federálneho derby, ktoré sa odohrávalo v takmer domácej atmosfére pre Slovan, ktorý prišlo do Prahy povzbudiť vyše 1000 verných fanúšikov Belasých (plus Slováci žijúci v Prahe), boli hostia nebezpečnejším mužstvom. Otvárací gól stretnutia sa však Slovanu podarilo streliť až v poslednej minúte prvej tretiny, keď po peknej prihrávke cez šírku ihriska od Kytnára zakončil bezchybne Kukumberg.

  VIDEO ZO ZÁPASU NÁJDETE TU >>>

Úvod druhej tretiny vyšiel opäť lepšie hosťom, keď v 26.minúte skóroval český legionár v službách Slovana Vondrka, ktorý upravil na priebežných 0-2 pre belasých.

HC Lev sa snažil čo najskôr vyrovnať, no úsilie Pražanov bolo márne. Gól, ktorý vrátil domácich do hry, prišiel až v 49.minúte, keď sa po asistencií Zdena Cháru presadil Voráček. Do záveru stretnutia však už Lev spoľahlivého Janusa v bráne Slovana neprekonal. Naopak mohol viackrát inkasovať v závere pri vabanku po odvolaní brankára. Kukumberg ani Hudáček však svoje strely na prázdnu bránu Levu nedokázali presne umiestniť a tak sa Belasí radovali “len” z najtesnejšieho triumfu.

Po troch víťazstvách v rade si Slovan upevnil predbežnú pozíciu zaručujúcu miestenku do play-off, keď 9 bodov vystrelilo belasých na siedme miesto, pričom 34 bodov má aj šiesty Čerepovec a piaty Novogrov. Tešiť môže najmä to, že odstup od deviateho HC Lev Praha sa zvýšil už na 6 bodov. Pred náročným turné Slovana na ihriskách súperov (Slovan hrá postupne v Jaroslavli, v Moskve s Atlantom Mytišči a nakoniec na ľade Torpeda Novogrod) je to určite výborná správa.    

HC Lev Praha - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 49. Voráček (Chára) - 20. Kukumberg (Kytnár, Tabaček), 26. Vondrka

Zostavy
HC Lev: Pöpperle - Chára, Němec, Škoula, Oystrick, J. Mikuš, Porseland, Krejčík - Svoboda, Vrána, Klepiš - Surový, J. Mikúš, Hossa - Novotný, Christensen, Voráček - Birner, Sekáč, Řepík - Cingel
Slovan: Janus - Višňovský, Štajnoch, Sigalet, Sekera, Tabaček, Švarný, Trška - Hudáček, Bližňák, Šatan - Vondrka, Lipianský, Miklík - Ölvecký, Šťastný, Daňo - Bakoš, Kytnár, Kukumberg - T. Mikúš