Main Content

Elitná zostava 10. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 7. november 2012 16:25 | Autor: Anton Martinka

 Elitná zostava 10. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 10. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným desiatim kolom, ktoré nám prinieslo menšie gólové hody aké sme čakali, padlo ich len 25. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Cristian Alvaréz (Espanyol Barcelona) -  Katalánsky klub sa  pomaly dostáva zo zlej formy, ktorá ho sprevádzala na začiatku sezóny. Espanyol body nestratil ani v tomto kole, keď najtesnejším výsledkom vyhral nad Realom Sociedad. Veľkou oporou Espanyolu v zadných radoch je kapitán Cristian Alvaréz, ktorý aj tento zápas predviedol bravúrny výkon a zneškodnil zopár vyložených šancí Sociedadu.

OBRANCOVIA

Adriano Correia (FC Barcelona) - Výhru Barcelony v tomto kole zariadili obrancovia. Jedným z nich bol Brazílčan Adriano Correia, ktorý si pod vedením Tita Vilanovu získal miesto v základe Blaugranas.  Dobrú formu potvrdil aj v stretnutí proti Celte Vigo, keď strelil úvodný gól duelu. 

Diego Colloto (Espanyol Barcelona) -  Ďalšou defenzívnou oporou Espanyolu v zápase proti Realu Sociedad bol stopér Diego Colloto. Pre 31-ročného Argentínca to bol toto len tretí zápas v drese Espanyolu a zatiaľ rozhodne najvydarenejší. V obrane bol spoľahlivý a veľký kus práce spravil aj smerom dopredu, pretože práve on bol strelcom jediného gólu zápasu.
 
Jordi Alba (FC Barcelona)
- Druhým skórujúcim obrancom Barcelony bola letná posila Blaugranas z Valencie Jordi Alba. Majster Európy podáva v novom mužstve čoraz presvedčivejšie výkony, ktorými si pýta stále miesto v základnej jedenástke. Jeden zo svojich najlepších zápasov pod taktovkou Tita Vilanovu predviedol v sobotu proti Celte Vigo, keď bol po kraji ihriska neustále v pohybe a krásnou kľučkou po spolupráci s Davidom Villom upravoval na konečných 3-1.

  Odporúčame: Elitná 11-ka 10.kola Premier League >>>

STREDOPOLIARI

Salva Sevilla (Real Betis) -  Real Betis predviedol cez víkend ďalší výborný výkon, keď dokázal zvíťaziť nad Getafe 2:4. Jedným z najlepších hráčov na ihrisku bol záložník hostí Salva Sevilla, ktorý zaznamenal posledný gól stretnutia.  Betisu patrí aj jeho zásluhou nečakaná skvelá 4. priečka v tabuľke.

Michael Essien (Real Madrid)
- Kvôli rozšírenej maródke Realu Madrid dostáva čoraz častejšie miesto v základnej zostave Pusiniek kmeňový hráč Chelsea Michael Essien.“Bizón“ chytil svoju šancu pevne za pačesy a cez víkend patril k najlepším hráčom José Mourinha. Ghanský reprezentant, ktorý tento krát nastúpil v poli vedľa Luku Modrica nepokazil takmer žiadnu loptu a pevne držal stred poľa. Svoj výkon korunoval v 89. minúte svojim premiérovým gólom za Real Madrid.

Andres Iniesta (Barcelona)
– Najlepším hráčom Barcelony v strede poľa bol Andres Iniesta, ktorý bol takmer pri všetkom podstatnom, čo sa udialo smerom dopredu. Za výbornú prácu bol španielsky reprezentant odmenený už v 26. minúte, keď po ukážkovej spolupráci Iniesta – Villa skóroval druhý menovaný.  

Piti (Rayo Vallecano) - Jedným z najväčších prekvapení tohto kola bola ohromujúca výhra Raya Vallecano na pôde Malagy. Skvele hrajúca Malaga totiž nevedela zastaviť španielskeho záložníka Pitiho, ktorý zariadil výhru Vallecana dvoma gólmi. Hostia tak získali cenné 3 body, ktoré ich posunuli na 11. miesto tabuľky.

  Odporúčame: Elitná 11-ka 15. kola Corgoň ligy >>>

ÚTOČNÍCI

Arit Aduriz (Athletic Bilbao)
- Tréner Athletica Bilbao Marcelo Bielsa je momentálne naozaj rád, že má v tíme útočníka akým je Arit Aduriz, keďže jeho spoluhráči so zvučnejšími menami si pravdepodobne vybrali streleckú “dovolenku“. To, že Aduriz je momentálne hlavným lídrom ofenzívy baskického celku sa potvrdilo aj v tomto kole, keď zabezpečil výhru Baskov nad Granadou 2 gólmi a s 10 presnými zásahmi patrí k najlepším strelcom celej súťaže.

David Villa (FC Barcelona)
-  David Villa, ktorý sa zhruba pred týždňom vyjadril, že sa konečne dostáva do svojej optimálnej formy, potvrdil tieto slová cez víkend v zápase s Celtou Vigou, ktorej jeden gól strelil a na jeden krásne prihral Albovi.  Tréner Barcelony Tito Vilanova môže byť rád, že jeho elitný útočník sa vracia po zranení do starých koľají.

Roberto Soldado (Valencia) – Jedným z prekvapení tohto kola bola výhra Valencie proti vo skvelej forme hrajúcemu Atleticu Madrid. O triumf Netopierov sa veľkou mierou postaral kapitán mužstva Roberto Soldaldo, ktorý bol pre bránu hostí nebezpečný po celý zápas. Už v 20.minúte parádnym volejom zabezpečil pre Valenciu vedenie, ktoré strhlo domácich k ešte lepšiemu výkonu.