Main Content

Súhrn Ligy majstrov: Prekvapenia na úkor Barcelony, Realu či Manchestru City

štvrtok, 8. november 2012 10:26 | Autor: Ivan Bobošík

Súhrn Ligy majstrov: Prekvapenia na úkor Barcelony, Realu či Manchestru City
Súhrn Ligy majstrov: Prekvapenia na úkor Barcelony, Realu či Manchestru City | zdroj: Ivan Bobošík pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám súhrn najväčších prekvapení 4. kola najlukratívnejšej milionárskej súťaže Champions League.

Liga Majstrov pokračovala aj tento utorok a stredu svojím 4. kolom, zápasy boli rovnaké ako v predchádzajúcom kole, zmenili sa len štadióny na ktorých sa súboje odohrali.  Zaujímavá situácia bola najmä v D-skupine. Na štadión Santiaga Bernábeua pricestovala Borussia Dortmund a úradujúci anglický majster Man. City privítal doma holandský Ajax Amsterdam.

Dortmund opäť prekvapil Real

Zápas v Madride upútal asi najviac fanúšikov, už predzápasové vyjadrenia sľubovali veľké divadlo.  Hráči Borussie pricestovali do Madridu s cieľom zvíťaziť čo sa im na prekvapenie asi všetkých fanúšikov futbalu na svete zo začiatku zápasu darilo napĺňať. Strelecký účet si  na štadióne v Madride otvoril v 28. minúte zápasu Marco Reus. Pilier ofenzívy z Dortmundu sa presadil po vyhratom hlavičkovom súboji Lewandovského a nekompromisne z half-voleja zavesil  do pravého horného rohu Cassilasovej brány, ktorý bol bezmocný. Real sa dlho nemohol dostať do tempa, podarilo sa mu to až po inkasovanom góle. Stred pola vystužený hráčmi ako Ozil, Khedira, Modrič a Alonso musel nájsť recept na defenzívu Dortmundu. Stalo sa tak v 34. minúte keď práve po centri Messuta Ozila hlavičkoval Pepe, ktorý tak odčinil svoje zaváhanie pri súboji s Lewandovskim.  Šok pre domácich prišiel tesne pred odchodom do kabín v 45. minúte, po ďalšom vyhratom súboji Lewandvského  sa lopta dostala ku Grosskreutzovi, ktorý následne prihral nabiehajúcemu Gotzemu a ten aj s pomocou Arbelou dopravil loptu do siete. Madridčania tak odhádzali do šatní za nepriaznivého stavu a tréner José Mourinho bol veľmi rozčúlený. Po zmene strán prišlo ku striedaniam, Modriča nahradil na ihrisku Essien a Higuaína na hrote  Callejón. Najmä druhý menovaný vniesol do hry Madridčanov svieži vietor a obrana Borussie sa tak mala hneď od úvodu druhého dejstva na pozore. Real mal viacero šancí, ktoré ale nedokázal využiť. Callejónova strela skončila len na nohe z čiary odkopávajúceho Grosskreutza, keď už to vypadalo na veľké oslavy žltočiernych, Real zahrával priamy kop. Loptu si zobral Ozil, ktorý šibalsky prekabátil Weidenfellera a zachránil tak v 89. Minúte pre Los Blancos aspoň cennú remízu.



Citizens opäť nebodovali naplno

Ďalšie prekvapenie sa odohralo na štadióne v Manchestri, kde vyhrávali hostia z Amsterdamu už v 17. minúte po góloch kapitána tímu de Jonga 2:0. Zaujímavé bolo, že oba góly padli po rohových kopoch, najskôr sa v skrumáži dostala odrazená lopta k de Jongovi, ktorý sklzom strelil gól na 1:0. O 5. minút neskôr si opäť de Jong nabehol na prvú tyč a jemným tečom poslal Ajax do dvojgólového vedenia. Manchester bol po celý zápas lepším mužstvom. O zníženie sa postaral už v 22.minúte Yaya Touré, keď si Nasriho center spracoval na hrudi a zo vzduchu chrbtom k bráne upravil na 2:1. Domáci mali viacero šancí ale nedokázali ich pretaviť vo vytúžený vyrovnávajúci gól. Dočkali sa až  v 74. minúte keď Balloteli vyhral súboj vo vzduchu, predĺžil loptu na Aguera a ten nekompromisne v šprinte zakončil do protilahlého rohu Vermeerovej brány. Fanúšikovia the Citizens hnali domácich za víťazstvom. Man. City na čele s Balotellim, Aguerom, Tourém a Džekom dokázali streliť ešte jeden gól, ktorý však neplatil pre postavenie Aguera mimo hry a tak sa skončil tento súboj prekvapujúcou remízou 2:2.



Mizéria AC Miláno

Prekvapenie sa zrodilo aj v Taliansku, kde milánske AC privítalo na San Sire španielsku Málagu. Favoritmi zápasu boli domáci, ktorí však nepredvádzali výkon hodný tohto označenia. V 40.minúte schladil domácich fanúšikov Eliseu a Málaga viedla. Milánčania sa ale ani po tomto inkasovanom góle neprebrali a pokračovali v priemernom výkone až na ojedinelú akciu, ktorá našťastie pre nich skončila vyrovnávajúcim gólom Pata.



Rolu favoritov potvrdili v utorok len Parížania, ktorí rozprášili v Parku princov chorvátske Dinamo Záhreb, zaujímavosťou bolo, že švédska hviezda Zlatan Ibrahimovič nedal ani jeden gól, na všetky štyri však asistoval. Francúzi sa tak dostali na druhú priečku v A-skupine za vedúce FC Porto, ktoré uhralo bezgólovú remízu na horúcej pôde v Kyjeve. Postupové ambície tak v tejto skupine napĺňajú PSG a FC Porto, Dynamo Kyjev zostáva na tretej priečke s 5 bodovou stratou na PSG.

Ostatné výsledky z utorňajšieho večera:
Arsenal - Schalke 04 2:2
Olympiakos Pireus - Montpelier 3:1
Andrlecht - Zenit Petrohrad 1:0

Barcelona šokujúco prehrala v Škótsku

Liga Majstrov  pokračovala aj v stredu a najväčšie prekvapenie sa určite udialo v Celtic Parku kam zavítala Barcelona. Po nie veľmi presvedčivom výkone prehrala 2:1. Barcelončania hrali svoju typickú hru, predvádzali veľa prihrávok a boli jednoznačne lepší v držaní lopty. Hráči Celticu Glasgow ich však vyškolili v efektívnosti keď dokázali 2-krát skórovať a vyhrávali 2:0 po góloch Wanyamu a Watta z 21.resp. 83. minúty . Barcelona len v záverečnom mohutnom nápore znížila na 2:1, keď sa presadil v nadstavenom čase kto iný ako Lionel Messi.



Ďalšie prekvapenia sa už v stredu večer nekonali, snáď len vysoké víťazstvo Bayernu Mníchov nad OSC Lille 6:1, keď sa hetrikom blysol Pizzaro a po góle pridali Schweinsteiger, Robben a Kroos. Video si pozrite tu >>>

Favorizovaný Juventus Turín porazil doma FC Nordsjaeland jednoznačne 4:0 a živí tak šancu na postup z E-skupiny, keď na vedúce mužstvá Chelsea a Šachtar Doňeck stráca už len jediný bod.

FC Chelsea vyhrala v dramatickom závere nad práve spomínaným Šachtarom Doňeck 3:2, keď strhla vedenie na svoju stranu až v nadstavenom čase. Hrdinom zápasu sa stal Victor Moses, ktorý prestúpil do Londýna práve v poslednom prestupovom období z Wiganu. Video si pozrite tu >>>

Dramatický záver mohli diváci sledovať aj na štadióne Sportingu Braga, kam zavítal slávny Manchester United. Červení diabli prehrávali od 49.minúty po góle Alana. Domácim sa ale nepodarilo toto vedenie udržať a v 80.minúte vyrovnával van Persie, o štyri minúty neskôr sa presadil z bieleho bodu Wayne Rooney a veľkolepý záver dokončil v nadstavenom čase Chicharito. Manchester United tak vyhral 3:1 a zabezpečil si postup zo skupiny. Video si pozrite tu >>>

Ostatné výsledky zo stredajšieho večera:
CFR Cluj – Galatasaray SK 1:3
SL Benfica – Spartak M. 2:0
Valencia – BATE Borisov 4:2