Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.11.)

štvrtok, 8. november 2012 14:40 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.11.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Bývalý tréner Bulharska Lothar Matthaus sa nechal počuť, že ocenenie pre najlepšieho hráča planéty by tento rok neudelil ani jednému z dvojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi. Zlatú loptu by si totiž podľa slov nemeckého trénera zaslúžil jeden z dvojice Iniesta-Xavi.

REAL MADRID: Kapitán anglického Liverpoolu Steven Gerrard sa včera pre anglické médiá vyjadril, že by si vo svojej kariére ešte veľmi rád zahral pod taktovkou Josého Mourinha. Gerrard považuje totiž “The Special One“ za jedného z najlepších trénerov dnešnej doby.

REAL MADRID:
Na víkendový zápas Realu Madrid proti Levante pravdepodobne postaví José Mourinho základnú zostavu bez typického útočníka. Miesto vpredu zaujme José Callejon, ktorý sa v dobrom svetle predviedol v zápase Ligy Majstrov proti Borrusii Dortmund.

REAL MADRID: Španielski novinári  včera večer položili Sergiovi Ramosovi otázku, či je už plne zdravotne v poriadku. Defenzívna opora Bieleho baletu priznala, že sa momentálne necíti na 100 percent pripravený, no chce stoj čo stoj pomôcť klubu v týchto ťažkých časoch, kedy je v tíme veľká marodka.

  Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>

MALAGA: Španielska Malaga sa môže okrem postupu do osemfinále Ligy Majstrov v týchto dňoch tešiť aj z toho, že do A-tímu sa konečne vracia brazílsky záložník Julio Baptista, ktorý pauzoval vyše roka pre zranenie achilovky. Baptista sa v týchto dňoch pustil do ľahkého tréningu.

ATLETICO MADRID: Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že vedenie Atletica Madrid sa pokúšalo získať späť brazílskeho záložníka Wolfsburgu Diega. Dnes však môžeme skonštatovať, že tento prestup sa pravdepodobne neuskutoční, keďže samotný hráč si rok strávený v Španielsku pochvaľoval, no teraz sa chce plne sústrediť na nemecký klub.

GETAFE: Madridský tím sa bude musieť na štyri týždne zaobísť bez služieb Davida Abrahama, ktorý si na včerajšom tréningu privodil svalové zranenie.

INÉ: FIFA včera vydala oficiálny svetový rebríček reprezentácii a ako mnohí očakávali Španielsko si naďalej drží svoje prvé miesto. “La Furija Roja“ je na čele reprezentácii už rekordných 54 mesiacov, čiže od roku 2008. Druhé miesto si drží Nemecko a tretia je Argentína. Veľkým prekvapením je ôsme miesto Kolumbie, ktoré sa vyšvihlo v rebríčku najmä vďaka gólom Radamela Falcaa.