Main Content

VIDEO: 17-ročný Lalkovič podpísal profesionálnu zmluvu s FC Chelsea!

pondelok, 5. júl 2010 11:37 | Autor: TASR

VIDEO: 17-ročný Lalkovič podpísal profesionálnu zmluvu s FC Chelsea!
VIDEO: 17-ročný Lalkovič podpísal profesionálnu zmluvu s FC Chelsea! | zdroj: SITA

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Milan Lalkovič podpísal profesionálnu zmluvu na tri roky s anglickým veľkoklubom FC Chelsea. Sedemnásťročný rodák z Košíc (nar. 9. decembra 1992) sa stal druhým futbalistom zo SR, ktorý sa prepracoval k seniorskému kontraktu s "The Blues". Pred Lalkovičom, ktorý v štruktúrach klubu zo štadióna Stamford Bridge pôsobí od júla 2007, sa to podarilo Miroslavovi Stochovi.

"Zmluvu som podpísal v budove A-tímu, sprevádzal ma otec a môj manažér. Je to fantastický pocit, čakal som na to, odkedy som prišiel do Chelsea. S pomocou rodiny, manažéra a priateľov som to dokázal. Teraz ma čaká najťažší krok, prepracovanie sa do ´áčka´. Pre ďalšiu sezónu je mojím cieľom čo najviac hrávať za rezervu, ale aj dorast, v ktorom chcem patriť medzi lídrov a opäť prispieť k víťazstvu v FA Youth Cupe. Chcem dávať góly a tvrdo na sebe pracovať. Idem v stopách Miroslava Stocha a dúfam, že sa mi bude dariť rovnako ako jemu," povedal pre agentúru SITA Milan Lalkovič. "Prvý návrh zmluvy predostrela Chelsea približne pred tromi mesiacmi. K definitíve prišlo až teraz, dohoda znie na tri roky," skonštatoval pre profutbal.sk mladíkov zástupca Milan Lednický.

VIDEO: Aj toto dokáže Milan s loptou

Lalkovič pomýšľa už aj na národný tím do 21 rokov: "Cesta do reprezentácie spočíva v tom, že budem pravidelne hrávať a bude sa mi aj dariť. Keď to futbalistom ide v kluboch, tréneri im dajú šancu aj v reprezentácii. Ja nie som výnimkou. Musím však dokázať, že na to už mám." Lalkovičovi sa už v pondelok začína príprava na sezónu 2010/2011, v lete si okrem oddychu musel splniť aj študijné povinnosti na Súkromnom športovom gymnáziu v Košiciach. "Okrem štúdia som občas behal a cvičil. Voľný čas som trávil s rodinou, kamarátmi a priateľkou. Sledoval som zápasy slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, kde chalani dosiahli super výsledok. S Talianmi a Holanďanmi hrali výborne. Škoda, že Miňo Stoch a Robo Vittek nepremenili svoje šance, ale aj taký je futbal. Reprezentácia si určite neurobila hanbu, domov odišla so cťou a hlavami hore. Káder je kvalitný a mladý, v budúcnosti budeme určite pravidelným účastníkom majstrovstiev Európy i sveta."

VIDEO: Milan Lalkovič - Sen sa stáva skutočnosťou