Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.11.)

piatok, 9. november 2012 12:38 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.11.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Ibrahim Afellay, ktorý momentálne hosťuje v nemeckom Schalke 04, prezradil, že na konci sezóny by sa rád vrátil do metropoly Katalánska a vybojoval si miesto v základnej zostave Blaugranas. Schalke toto vyhlásenie určite nepotešilo, pretože plánovalo s Barcelonou jednať o jeho kúpe.

BARCELONA:
Defenzívna opora Barcelony Carles Puyol sa dnes ráno vrátil do tréningového procesu trénera Tita Vilanovu. Puyol si úspešne doliečil svoj vykĺbený lakeť a informoval, že sa cíti byť 100% pripravený. Napriek tomu je nepravdepodobné, že zatiahne do hry už vo víkendovom zápase Blaugranas.

REAL MADRID:
Zdá sa, že kráľovský veľkoklub sa bude musieť zaobísť až 3 týždne bez argentínskeho útočníka Gonzala Higuaina, ktorý si v zápase Ligy Majstrov proti Borrusii Dortmund privodil svalové zranenie.

REAL MADRID: Jednou z pozitívnych správ v týchto dňoch je pre Real Madrid, ktorý sa zmieta v marodke, aspoň to, že do tréningového procesu sa včera konečne vrátil Fabio Coentrao. Portugalčan si doliečil svoje svalové zranenie a je dosť možné, že ho na trávniku uvidíme už tento víkend.

   Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>


REAL MADRID: Bývalý obranca Realu Madrid Francisco Pavón sa pred novinármi nechal počuť, že mládežnícka akadémia Realu Madrid je podľa neho oveľa lepšou ako tá Barcelonská. Podľa Pavóna majú v Madride lepší prístup k mladším hráčom a taktiež vybavenie akadémie je na vyššej úrovni ako v La Masií.

REAL MADRID: Najväčšia hviezda Pusiniek Cristiano Ronaldo vyhlásil, že mnohí pokladajú Messiho za lepšieho hráča ako je on aj kvôli jeho (Ronaldovej) arogantnosti. CR7 preto prezradil, že tí čo si myslia, že je arogantný človek ho dobre nepoznajú. Svoje vyjadrenie potom portugalský virtuóz zakončil tým, že priznal, že neznáša prehry.

MALAGA: Malage sa po ťažkom lete, kedy bola budúcnosť klubu neistá, v súčasnosti darí po hernej aj finančnej stránke. Španielsky klub sa totiž môže tešiť na ďalší balík peňazí, keďže za svoj postup do osemfinále Ligy Majstrov zinkasuje andalúzsky klub okolo 18 miliónov eur.

DEPORTIVO LA CORUNA: Deportivo prišlo na najbližšie dni o svoju veľkú oporu zadných radov. Zranenie triesla si totiž spôsobil skúsený španielsky stopér Carlos Marchena, ktorý si s určitosťou nezahrá vo víkendovom zápase proti Zaragoze.

VALENCIA: Valencia sa bude musieť najbližšie dva zápasy zaobísť bez svojho trénera. Mauricio Pellegrino bol totiž od španielskej disciplinárnej komisie suspendovaný na dva zápasy, kvôli jeho neadekvátnemu chovaniu v zápase proti Atleticu, v ktorom bol dokonca vykázaný na tribúnu.