Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (11.11.)

nedeľa, 11. november 2012 15:03 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (11.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (11.11.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Biely balet má momentálne vážny problém s postom útočníka, keďže obaja hrotoví hráči Karim Benzema a Gonzalo Higuain sú zranení. Tréner Realu José Mourinho sa preto rozhodol, že na dnešný zápas proti Levante nastúpi na poste hrotového útočníka Portugalčan Cristiano Ronaldo.

REAL MADRID:
Včera večer sa objavila správa o tom, že Xabi Alonso by mal v najbližších dňoch podpísať novú zmluvu s Realom Madrid. Španielskemu záložníkovi končí zmluva s Pusinkami už budúcu sezónu, tá nová by mala platiť až do konca ročníka 2015/2016.

REAL MADRID: Ďalším hráčom, ktorý by sa mal v nasledujúcich dňoch dočkať novej zmluvy s Pusinkami je argentínsky útočník Gonzalo Higuain. Jeho súčasný kontakt vyprší v roku 2016, no vedenie Bieleho baletu by “Pipitovi“ rado navrhlo predĺženie o ďalšiu sezónu.

REAL MADRID:
Real Madrid vypočul “signál SOS“ od klubu Real Ovideo, ktorého trápi finančná situácia. Prezident Bieleho baletu vyčlenil 100 000 eur na pomoc tomuto mužstvu. Okrem peňazí Realu Madrid by mohli do pokladnice Realu Ovideo smerovať peniaze aj od samotných hráčov vrátane Cristiana Ronalda či Mesuta Ozila.

BARCELONA & MALLORCA:
Tréner Mallorcy Joaquin Capparos pred dnešným súbojom s Barcelonou vyhlásil, že jeho tím by veľmi rád zopakoval výkonu Celticu, ktorý v Lige Majstrov porazil Barcelonu najmä vďaka svojej skvelej obrane. Capparos prezradil, že si na Barcelonu verí, no ak bude chcieť jeho tím uspieť budú musieť odviesť vynikajúcu prácu na oboch stranách ihriska.

VALENCIA: Včera večer informoval záložník Sophiane Feghouli o jeho momentálnej situácii v kabíne Valencie, keďže ako vieme o Feghouliho má veľký záujem francúzsky PSG. Feghouli sa nechal počuť, že momentálne sa snaží sústrediť len na svoje výkony vo Valencii, no je potešený z toho, že sa o neho zaujíma taký veľkoklub ako Paris St. Germain.

INÉ:
Firma Adidas včera predstavila nové dresy pre španielsku reprezentáciu, keďže ako na starých dresoch “La Furije Roja“ bol zle vykreslený štátny znak. Nové dresy sú však podľa historikov tiež nesprávne, lebo je na nich vyobrazený erb francúzskej rodiny Bourbunovcov.