Main Content

Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Semifinále: Uruguaj - Holandsko

pondelok, 5. júl 2010 22:44 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Semifinále: Uruguaj - Holandsko
Analýzy MS 2010 vo futbale: 1. Semifinále: Uruguaj - Holandsko | zdroj: SITA

V prvom semifinálovom zápase tohtoročných Majstrovstiev sveta vo futbale v Juhoafrickej republike sa dnes večer v Kapskom meste stretne Uruguaj s Holandskom. Posledný zástupca z Južnej Ameriky Uruguaj je v tomto zápase miernym outsiderom a tak Holanďania dúfajú, že po Brazílii pošlú domov aj ich.


URUGUAJ - HOLANDSKO, 6. júna od 20.30

Dva góly Wesleyho Sneijdera stačili “Oranjes” na obrat v zápase s Brazíliou (2-1). Režisér hry Interu Miláno je spolu s  krídelníkom Bayernu Mníchov Arjenom Robbenom ústrednou postavou tímu a tak sa od nich očakáva ďalší výborný výkon.

Holandsko nebude môcť počítat s pomocou Van der Wiela a De Jonga. Obaja sú dištancovaný na jeden zápas kvôli dvom žltým kartám. Do zostavy sa naopak vracia Robin van Persie a Joris Matjijsen. Obaja prekonali menšie zdravotné problémy.

Práve strata dvoch vyššie spomenutých hráčov môže v dnešnom zápase zohrať kľúčovú úlohu, keďže Holanďania na ich postoch nedisponujú práve najkvalitnejšími náhradníkmi. De Jonga a Van der Wiela zastúpia v základnej zostave pravdepodobne Khalid Boulahrouz a Demy De Zeeuw.

Holanďania postúpili cez Brazíliu aj s prispením šťastia. Bez toho, aby si vytvorili v zápase súvislejší tlak, alebo aspoň nejaké výraznejšie gólové príležitosti skórovali dvakrát z dosť nečakaných pozícií. Takéto šťastie by ich mohlo dnes proti Uruguaju opustiť.

Posledný zástupca juhoamerického futbalu Uruguaj má taktiež problémy s poskladaním základnej zostavy. Nicolas Loderio, Jorge Fucile a top kanonier Luis Suaréz nemôžu nastúpiť pre tresty za karty. Pilier obrany a kapitán v jednej osobe Diego Lugano navyše zápasí so zranením a nad jeho štartom visí zatiaľ veľký otáznik.

Zverenci Oscara Tabaréza nepredviedli vo štvrťfinále proti Ghane najoslnivejší výkon. Do semifinále sa dostali najmä vďaka „Božej ruke” Luisa Suaréza, ktorý vyboxoval loptu z bránkovej čiary pri obrovskej šanci Ghany v predĺžení. Suaréz za to dostal červenú kartu, no následnú penaltu Ghany v 123. minúte Assamoah Gyan nepremenil a o víťazovi zápasu tak museli rozhodnúť až penalty. V nich boli šťastnejší Juhoameričania. 

Hlavnou hviezdou bledomodrých je kanonier Diego Forlán, ktorý hrá zatiaľ nad očakávania dobre. Pokiaľ dnes Uruguaj postúpi určite v tom bude mať prsty práve tento hviezdny útočník Atletica Madrid. V útoku mu však bude výrazne chýbať dištancovaný Luis Suaréz.

Predpoveď:
Holanďania vyhrali štyri z piatich zápasov na tohtoročných MS o jeden gól a takýto výsledok by nebol prekvapením ani dnes. Ak máte odvahu tipujte Holandsko s hendikepom -1 v kurze 2,15. Veľa štastia!

Náš tip: Hendikep Holandsko -1(kurz 2,15 na bet365.com)