Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.11.)

pondelok, 12. november 2012 14:46 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.11.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.11.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Messi sa v historických tabuľkách posunul opäť o čosi vyššie, keď sa vďaka svojim dvom gólom proti Mallorce posunul v tabuľke hráčov, ktorí strelili v jednom roku najviac gólov pred legendárneho Pelého. Messi ich má momentálne na svojom konte 76,  zatiaľ čo brazílska legenda ich zaznamenala vo svojej najlepšej sezóne “len” 75. Celkovému rebríčku naďalej kraľuje Gerd Muller s 85 gólmi.

BARCELONA: O chilského reprezentanta Alexisa Sanchéza sa podľa viacerých talianskych médií začal intenzívne zaujímať Juventus Turín, ktorý hľadá vhodnú posilu do svojich ofenzívnych radov. Sanchéz je však pevnou súčasťou  zostavy Blaugranas a preto je jeho odchod z Nou Campu pomerne nereálny.

REAL MADRID: Portugalská hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo včera nedohral zápas s Levante, keď striedal cez polčasovú prestávku, pretože v prvom dejstve si natrhol obočie v jednom z hlavičkových súbojov. CR7 však napriek svojmu hendikepu dokázal streliť Levante jeden gól.

   Dnešné novinky z Premier League sú tu >>>

REAL MADRID: José Mourinho sa po víťaznom zápase s Levante (1:2) dostavil na tlačovú konferenciu, na ktorej novinárom hovoril najmä o mladíkovi Alvarovi Moratovi, ktorý včera zachránil výhru Realu gólom v 84. minúte. “The Special One“ prehlásil, že Moratu si on osobne vypýtal do A tímu z rezervného tímu Madridu a tiež poznamenal, že kým on bude trénerom Pusiniek tento mladík klub zo Santiago Bernabeu nikdy neopustí.

ATHLETIC BILBAO: Baskický celok čaká v nasledujúcom kole ťažký oriešok, pretože zverenci Marcela Bielsu cestujú na Santiago Bernabeu, kde si zmerajú sily s Realom Madrid. Bielsovi budú v tomto stretnutí chýbať Ander Herrera a Oscar De Marcos, keďže obaja boli suspendovaní na jedno stretnutie za počet udelených kariet.

LEVANTE: Včerajší stret Cristiana Ronalda a Sergia Ballesterosa mal podľa španielskych médií dohru, keďže kapitán Levante Ballesteros vraj napadol obrancu Realu Madrid Pepeho. Tento incident musela nakoniec vyriešiť polícia. Sám Ballesteros ale tieto tvrdenia rezolútne odmieta a pre novinárov sa vyjadril, že šiel len zistiť či je Cristiano Ronaldo v poriadku.

ATLETICO MADRID: Tréner Atletica Madrid Diego Simeone sa nechal počuť, že dve najväčšie hviezdy španielskej ligy Lionel Messi a Cristiano Ronaldo majú u rozhodcov výhodu, pretože ich zákroky posudzujú miernejšie ako napríklad fauly Radamela Falcaa. Toto správanie rozhodcov je podľa Simeoneho veľmi neprofesionálne.