Main Content

Analýza: Česko - Slovensko (prípravný zápas, 14.11.)

streda, 14. november 2012 13:53 | Autor: Filip Chudý

Analýza: Česko - Slovensko (prípravný zápas, 14.11.)
Analýza: Česko - Slovensko (prípravný zápas, 14.11.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá dnes svoj posledný zápas tohto roka. V Olomouci nás čaká derby zápas s domácim Českom a v ňom sa pokúsime dosiahnuť piate tohtoročné víťazstvo.

Česko - Slovensko

14.10.2012 o 17:30, rozhoduje Harald Lechner (Rakúsko)

Po mesačnej prestávke sa opäť stretla naša futbalová reprezentácia, ale tentoraz to bude iba na krátko, pretože sa neprerušili ligové súťaže a už cez víkend budú hráči opäť zarezávať u svojich zamestnávateľov. No aj tak má tento zápas svoj zmysel, pretože dáva šancu trénerom vyskúšať si nové varianty. Griga s Hippom síce pôvodne chceli pokračovať už v zabehnutej zostave, lenže rôzne výpadky ich plány zmenili. Jediným novým hráčom v reprezentácií za ich éry je útočník Jakub Sylvestr, keďže Marián Čišovský už od nich nomináciu dostal, ale nemohol hrať v máji kvôli zraneniu. Spolu s nimi sa budú snažiť ukázať aj hráči, ktorí nedostávali v poslednom čase dostatok príležitostí.

Na brankárskom poste sa zmeny neudiali, len bude otázkou, či popri Kuciakovi dostane šancu aj niekto z dvojice Putnocký – Perniš. Obrana stratila svojho lídra Škrtela, objav Breznaníka a novú tvár Pauscheka. Jej prípadné zloženie je obmedzené hlavne na krajoch. Pekarík so Zabavníkom preto opäť dostanú priestor, ale je možné, že si tréneri vyskúšajú na kraji aj univerzálneho Hubočana. Do stredu obrany sú ešte pripravení Saláta s Čišovským a prípadne aj Guldan. Naši tréneri už niekoľkokrát ukázali, že zostavu moc nemenia. Preto sa v strede poľa nedá očakávať na začiatku nejaké nové zloženie. Hamšík, Sapara, Stoch a Pečovský hrať určite budú, ale je otázne kto pri nich nahradí Weissa. Najpravdepodobnejšie Ďuriš, ale šancu môže dostať aj Kucka.

Veľkú dôveru od trénerov dostal na hrote útoku Bakoš, ale ten ju rozhodne nesplatil. Chýba uňho to najpodstatnejšie, kvôli čomu tam aj je. V reprezentácií ešte nestrelil gól, navyše jeho výkony v nej mali klesajúcu tendenciu. Preto je namieste otázka, či v dnešnom prípravnom zápase a potom ešte vo februárovej generálke na kvalifikáciu s Belgickom nezapracovať na hrote útoku nového hráča, pretože stavať stále toho istého a dúfať, že raz sa preberie je priveľké riziko. A šancu by mali dostať aj iní, ktorí majú na to výkonnosť. O Sylvestrovi idú z Nemecka dobré chýry a aj donominovanému Hološkovi sa v klube momentálne darí.

Problémy so zostavou a strieľaním gólov majú aj Česi, navyše sa u nich hovorí aj o výmene trénera Bílka. Lenže tieto ich problémy a absencie nás nezaujímajú, my sa musíme sústrediť na seba a pripraviť na hráčov, ktorých majú k dispozícií. Podľa Bílkových slov nastúpia všetci. Brankárov majú z domácej ligy a v obrane sa popri tradičných hráčoch môžu objaviť dvaja nováčikovia. V strede poľa majú najviac strát, ale práve to môže byť ich výhoda, pretože noví hráči sa môžu v dostatočnej miere ukázať. Aj v útoku budú skúšať nových hráčov, ale tí vedia, že môžu iba získať, lebo neefektívni boli aj hráči pred nimi.



Live stream
zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy.

Predpokladané zostavy
Česko: Vaclík – Gebre Selassie, Sivok, Suchý, Limberský – Darida, Plašil – Dočkal, Pospíšil, Krejčí – Kozák
Slovensko: Kuciak – Pekarík, Saláta, Hubočan, Zabavník – Sapara, Pečovský – Ďuriš, Hamšík, Stoch – Sylvestr

Ako tipovať
Obe reprezentácie nenastúpia v plnej sile, ale zápas bude mať aj tak veľký náboj. Česi si už pred zápasom začínajú robiť alibi, keď hovoria o tom, že ich nováčikov ide preveriť Slovensko v plnej sile. Z toho jasne cítiť, že sa nás boja, ale náš výber by sa rozhodne nemal báť Čechov, a to ani vtedy, kedy by prípadne hrali v plnej sile. Hoci nám chýba viacero dôležitých hráčov, aj tak máme stále dostatok kvality na víťazstvo. Lenže kvôli našej neschopnosti vo finálnej fáze musíme byť trochu opatrní, a tak volíme tip X2. Kurz naň v našej tipovacej lige je 1,73.